Τρεις τραυματίες από τη σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με προορισμό το Λαύριο

Με το δεξαμενόπλοιο STI PIMLICO με σημαία Nήσων Μάρσαλ, συγκρούστηκε το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, σημαίας Μάλτας, ενώ διερχόταν από τα στενά των Δαρδανελίων, στις 1.28 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας «μετά από ενδελεχή έρευνα όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Αναφέρθησαν μόνο τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες».

Τα μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως επίσης και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου. Το κρουαζιερόπλοιο με 853 επιβάτες και 382 μέλη του πληρώματος, έχει υποστεί μόνο κατασκευαστικές ζημιές και αναμένεται επιθεώρησή του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η διαχειρίστρια εταιρεία ενημερώνει διαρκώς τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

Η Celestyal Cruises εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση για το ατύχημα στα Δαρδανέλια: «Η Εταιρεία σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, θα ήθελε να επιβεβαιώσει ότι μετά από ενδελεχή έρευνα όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Αναφέρθησαν μόνο τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών η εταιρεία προχώρησε σε ακύρωση της κρουαζιέρας. Παράλληλα δρομολογεί την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες της. Πιο συγκεκριμένα:

– Για τους επιβάτες που ταξίδευαν με προορισμό τον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη, το Λαύριο και το Κουσάντασι.
Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία θα προσφέρει μονοήμερη ή διήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μία δωρεάν εκδρομή. Τη Δευτέρα, οι επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη, όπου θα διανυκτερεύσουν για μία βραδιά σε ξενοδοχείο της Σμύρνης ή στο Κουσάντασι. Για όσους επιβάτες παραμείνουν στη Σμύρνη, θα κανονιστεί η μεταφορά τους στο Κουσάντασι, όπου η εταιρεία θα τους προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο. Από εκεί θα επιβιβαστούν στο  Celestyal Odyssey ή στο Celestyal Olympia την Τρίτη για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους ή από το Κουσάντασι με προορισμό το Λαύριο ή αντίστοιχα από το Κουσάντασι στον Πειραιά. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τους επιβάτες προσφέροντας μία δωρεάν κρουαζιέρα, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.
– Για τους Έλληνες επιβάτες ή για όσους επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά μετά από την 7ήμερη κρουαζιέρα.
Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη, όπου η εταιρεία θα προσφέρει διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα μεταφερθούν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν πλήρως, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.
Οι παραπάνω επιλογές δεν ισχύουν για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στην Κωνσταντινούπολη. Για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν αλλά έχασαν την προγραμματισμένη πτήση τους, η εταιρεία μερίμνησε για δωρεάν διαμονή καθώς και έκδοση νέου αεροπορικού εισιτηρίου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι καταβάλλεται από την πλευρά της εταιρείας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επιβάτες να έχουν την καλύτερη εν πλω φιλοξενία και φροντίδα μέχρι να ξεκινήσει η ασφαλής αποβίβαση».

http://www.protothema.gr

Αρέσει σε %d bloggers: