Ανακοίνωση Δήμων Μαρκοπούλου και Σαρωνικού για τις σημερινές πυρκαγιές σε Αυλάκι και Κουβαρά

Δήμος Μαρκοπούλου
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ-ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση, προς κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό – υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Κριεούλκο (στον δρόμο που οδηγεί από Πόρτο Ράφτη προς Κουβαρά), προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή της πυρκαγιάς, να ακολουθούν άμεσα τυχόν οδηγίες της Πυροσβεστικής ή της Τροχαίας και να μην κλείνουν με τα οχήματά τους, τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλ.:

• 694 28 45 404, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, κος Βασίλης Μεθενίτης

• 698 75 21 333, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Χρήστος Δρίτσας


ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κουβαρά. Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκτασή της!

Δυστυχώς, αυτή την ώρα μια νέα φωτιά εκδηλώθηκε στο Αυλάκι, όπου και έχουν επέμβει οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές, πολιτική προστασία αλλά και εναέρια μέσα για την κατάσβεσή της.

Ελπίζουμε να έχουμε αίσια έκβαση άμεσα!

Μεγάλη προσοχή και αυξημένη επαγρύπνιση απαιτείται από όλους μας αυτές τις ημέρες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται!

Αρέσει σε %d bloggers: