Βιβλίο για τη Μακρόνησο ετοιμάζει η συγγραφέας του Νησιού Βικτόρια Χίσλοπ;

Έγινε γνωστή, στο ευρύ κοινό και βέβαια και στους Έλληνες από το εξαιρετικό βιβλίο που έγραψε το 2005 το «Νησί» που διαβάστηκε πολύ και μεταφέρθηκε σε σειρά και στην ελληνική μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία.

Βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Μακρόνησο και με αυτό τον τρόπο αναζωπύρωσε τις φήμες που τη θέλουν να ετοιμάζει ένα νέο βιβλίο για το ιστορικό νησί της Μακρονήσου αυτή τη φορά!

Ο λόγος για τη Βικτόρια Χίσλοπ η οποία επισκέφθηκε το νησί και μάλιστα συνομίλησε με τον μελισσοκόμο που διατηρεί εκεί την επιχείρησή του (δεύτερη φωτό).

Όπως αυτός ανάρτησε στο facebook «το φρέσκο θυμαρίσιο μέλι μας ασφαλώς την ξετρέλανε και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις παίρνοντας και μερικά βαζάκια μαζί της. Έδωσε υπόσχεση ότι θα επιστρέψει. Περάσαμε υπέροχα και είμαι σίγουρος ότι κάτι ετοιμάζει»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 55χρονη σήμερα Βικτόρια Χίσλοπ παρά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας με την οικογένειά της.

Παράλληλα με τη συγγραφική δραστηριότητά της γράφει ταξιδιωτικά άρθρα για τη Sunday Telegraph, τη Mail on Sunday και αρκετά περιοδικά, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την Daily Telegraph και συντάσσει τα προφίλ διασημοτήτων για το περιοδικό Woman & Home.

Μετά το «Νησί» – το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία – έγραψε και εξέδωσε το 2008 το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο Η Επιστροφή (The Return), ενώ το 2009 παραχώρησε το διήγημά της «Aflame in Athens» για να δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «Ox-Tales».

Πάντως η επίσκεψή της στη Μακρόνησο μας κάνει να ελπίζουμε ότι σύντομα θα απολαύσουμε ένα νέο έργο της για το νησί αυτό και αξίζει να δούμε τι ισορροπίες θα κρατήσει για μια τόσο δύσκολη περίοδο της νεώτερης ιστορίας της πατρίδας μας.

hislop makronisos

http://www.notioanatolika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: