Συζήτηση στο ΣΑΣ για τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Η προκήρυξη δημοπράτησης μειοδοτικού διαγωνισμού για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από την ηπειρωτική Ελλάδα, συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η Περιφερειάρχης, μεταφέροντας τις απόψεις των φορέων των νησιών, τόνισε τη σημασία σταθερού και έγκαιρου προγραμματισμού δρομολογίων με αξιόπλοα πλοία για το χειμώνα, με διασπορά τους σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Επίσης, ζήτησε την παράταση των υφισταμένων δρομολογίων από και προς τα δύο νησιά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, επισημαίνοντας, ειδικά για τη Λήμνο, τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης επιβατών κυρίως τα Σαββατοκύριακα λόγω και της κυνηγητικής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, κατέθεσε την πρόταση των φορέων, για την γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, να εξυπηρετείτε με πλοίο Α’ κατηγορίας.
Για την χειμερινή περίοδο να εκτελούνται τρία δρομολόγια και την θερινή τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα για όλη την περίοδο της σύμβασης. Το μήκος του πλοίου να είναι τουλάχιστον 120 μέτρα και να έχει 100 κλίνες.
Επίσης οι ημέρες και οι ώρες αναχώρησης του πλοίου να είναι αναλογικά μοιρασμένες ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελεί το πλοίο Εξπρές Πήγασος, και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία φαίνεται ότι επιθυμεί να παραμείνει στη γραμμή.

http://www.era-aegean.gr

Αρέσει σε %d bloggers: