Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΚερατέαΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Εκθέτει ο ΕΔΣΝΑ τον Δήμο Λαυρεωτικής για το έργο αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Κερατέας

Με αφορμή το από 8/8/15 Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής με θέμα, το έργο αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Κερατέας, διευκρινίζουμε τα εξής:

Το έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Κερατέας στη θέση Φοβόλες, μαζί με τα αντίστοιχα έργα αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. Π. Φωκαίας, Καλυβίων και Μεγάρων, είναι έργα αποκλειστικής ευθύνης του ΕΔΣΝΑ.

Συγκεκριμένα, η επαναδημοπράτησή τους στις 5/8/2015, έγινε με ενέργειες, μελέτες και διαδοχικές αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ. Τη επίπονη αυτή διαδικασία έφεραν με αποτελεσματικότητα σε πέρας τα διοικητικά και αιρετά στελέχη του ΕΔΣΝΑ, χωρίς την αρωγή των υπευθύνων Δήμων Λαυρεωτικής, Σαρωνικού και Μεγάρων.
Μάλιστα, ενώ δεν υπήρξε κανενός είδους συνδρομή εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, με τη μορφή διεκδίκησης ή αποστολής εγγράφου προς τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια, δημιουργήθηκαν αντιθέτως σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που έθεταν σε κίνδυνο τα έργα – και εξακολουθούν να τα θέτουν σε αμφισβήτηση – λόγω της παράνομης και περιβαλλοντικά απαράδεκτης χρήσης των παλαιών χωματερών, με αποκλειστική ευθύνη των Δήμων.

Η συνεχής μέχρι πρόσφατα χρήση των παλαιών χωματερών από τους Δήμους έχει απασχολήσει πολλές φορές τόσο τις υπηρεσίες μας όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με απειλή σημαντικών προστίμων.

Καλούμε τους Δήμους, στην ευθύνη των οποίων ευρίσκονται οι προς αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α., να τους περιφρουρήσουν, να μην τους χρησιμοποιούν έως ότου εγκατασταθεί ο εργολάβος καθώς και να στηρίξουν τα έργα αυτά που πρέπει να ολοκληρωθούν έως 31/12/2015. Τους καλούμε επίσης να απέχουν από κάθε προσπάθεια οικειοποίησης των έργων και να μην θέτουν εμπόδια στην υλοποίησή τους, με την παράνομη έως και σήμερα χρήση των Χ.Α.Δ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90, 115 25 Αθήνα
τηλ.:213214 8317-318, Fax: 210 6777238
e-mail: esdkna@otenet.gr

%d