Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεύτερο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο στην ΕΒΟ

Το Λαύριο, η πόλη που γέννησε η βιομηχανική ανάπτυξη του τέλους του 18ου αιώνα, διαθέτει πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος της. Είναι επίσης η μοναδική πόλη στην Αττική που εδώ και χρόνια, πολύ πριν δημιουργηθεί το σημερινό ασφυκτικό πρόβλημα, έχει εγκαταστημένο στην καρδιά της το μοναδικό εν λειτουργία κέντρο προσφύγων.

Αν συνυπολογιστούν οι δύο αυτές παράμετροι, δεν ξαφνιάζει καθόλου η απόφαση του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών για την αποσυμφόρηση των ακριτικών μας νησιών και μάλιστα της Μυτιλήνης, στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) στο Λάυριο. Αξιόπιστες πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι αναμένεται ήδη το πρώτο πλοίο μεταφοράς προσφύγων απ’ τη Μυτιλήνη απ’ ευθείας στο λιμάνι του Λαυρίου.

Τι κι αν υπάρχουν ηχηρές αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια σ’ αυτή την απόφαση του δημάρχου. Ο κ. Λουκάς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τον εν λόγω σχεδιασμό ευελπιστώντας στα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος, καθώς η όλη εγκατάσταση (ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων, σίτιση κλπ.)  θα χρηματοδοτηθεί απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: http://www.kirkinews.gr