Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαυρεωτική: Προσεχώς… κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Άσχημα φαίνεται πως είναι τα νέα για τους κατοίκους στα Περιβολάκια, την Αγ. Μαγδαληνή, την Αγία Τριάδα, τον Νέο Πόντο και όλες τις περιοχές του ορεινού όγκου της Ραφήνας για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές κατεδάφισης.

Παρά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και την συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών αλλά και την εκτελούσα χρέη Γ.Γ Αποκεντρωμένης κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση, φαίνεται πως οι κρατικές υπηρεσίες είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις στα σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως αυθαίρετα.

Λέμε πάντα έχουν χαρακτηρισθεί, διότι από τη στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες έδωσαν ασυλία αν όχι στήριξη σε όλο αυτό το θολό θεσμικά τοπίο, χωρίς αναρτημένους δασικούς χάρτες, με άδειες λυομένων και με πλήρεις παροχές δεν καταλαβαίνουμε τι είδους «αυθαίρετα» είναι αυτά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πιστικίδης στο ΔΣ, η κ. Καρδαμίτση του εξήγησε στη συνάντησή τους πως υπάρχει κεντρικός προγραμματισμός για κατεδαφίσεις σε όλη την Ανατολική Αττική, από το Μαραθώνα μέχρι το Λαύριο και την Κερατέα.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη προγραμματισμένη κατεδάφιση είναι την Πέμπτη στις 09:30 στο σπίτι της κ. Κούτρη.

http://www.piratenews.gr