Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠροαστιακόςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σπιρτζής: Προτεραιότητα μας να φτάσει ο προαστιακός σε Λαύριο και Ραφήνα

Τα σχέδιά του για τις υποδομές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ανέπτυξε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σημείωσε πως ένα από τα βασικά προλήματα της χώρας ήταν η έλλειψη σχεδιασμού αναφορικά με τις υποδομές που πρέπει να κατασκευασθούν. «Μέχρι σήμερα, η ιεράρχηση γινόταν με βάση την περιφέρεια που προερχόταν ο εκάστοτε υπουργός ή άλλα συμφέροντα, και όχι με βάση τις ανάγκες της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου «για έναν άλλο τρόπο παραγωγής έργων στη χώρα, δημόσιων και ιδιωτικών».

«Εμείς δε θα δώσουμε προώθηση σε επενδύσεις κάποιων συγκεκριμένων, αλλά θα εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες. Δε θα μειώσουμε τον έλεγχο, θα μειώσουμε τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την γραφειοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε πως η λογική του  fast track είναι εκτός κυβερνητικής αντίληψης.

Προσδιορίζοντας τα έργα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι κύριος στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα που τρέχουν, όμως «με άλλο χειρισμό και άλλους όρους» και κατονόμασε το μετρό της Θεσσαλονίκης και τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, η αναβάθμιση των οποίων έχει καθυστερήσει σημαντικά

Ωστόσο, ο υπουργός είχε και ένα «δώρο» για τα Μεσόγεια, καθώς έδωσε ιδαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση μικρότερων σιδηροδρομικών έργων με αυξημένη όμως τοπική σημασία και συγκεκριμένα την επέκταση του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οτι ο υπουργός παίρνει ανοικτά θέση για τον προαστιακό στο λιμάνι της Ραφήνας, διαφοροποιώντας εαυτόν από προκατόχους του. Το σημαντικό τώρα είναι να περάσουμε από τις προθέσεις στο σχεδιασμό για να ανακουφιστούν τόσο οι πόλεις του Λαυρίου και της Ραφήνας όσο και το λιμάνι του Πειραιά.

http://www.piratenews.gr