Ρεβιθοκεφτέδες
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 1 ½ ώρες). Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε καλά και τα περνάτε μαζί με τις ωμές ντομάτες και τα κρεμμύδια από το μύλο των λαχανικών.
- Αδειάζετε τον πολτό των ρεβιθιών σε βαθύ σκεύος και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε σιγά –σιγά όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα αρκετά παχύρρευστο μείγμα, χωρίς όμως να πλάθεται με το χέρι.
- Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Μόλις ζεσταθεί, χωρίς να κάψει, ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο από το μείγμα. Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές οι ρεβιθοκεφτέδες, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρονται ζεστοί.
Υλικά: ( για 8-10 άτομα)
500 γρ. Ρεβίθια Βοϊου (μουσκεμένα για 8 ώρες))
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι δυόσμο
3 μέτριες ντομάτες
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. σουπ. ρίγανη
8-10 κουτ. σουπ. αλεύρι (κατά προτίμηση αυτό που φουσκώνει μόνο του)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα