Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου. Φωτογραφίες από τον Αγιασμό!

Ένα νέο σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στο Λαύριο. Είναι το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου που θα φιλοξενείται στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός, παρουσία του Σεβασμιωτάτου πάτερ Κωνσταντίνου, ο οποίος τέλεσε και τον Αγιασμό.

Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος της Δ/θμιας Διεύθυνσης Αν. Αττικής κ. Καπέλλας, η Διευθύντρια του  1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών κ. Μπαράτση, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ.Συρίγος, φορείς του τόπου, εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές των σχολείων του Λαυρίου,  εκπαιδευτικοί του σχολείου, εκπρόσωποι Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ημερησίων σχολείων και φυσικά οι μαθητές οι οποίοι θα αποτελέσουν το δυναμικό του σχολείου.. .

Η φοίτηση  στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 χρόνια, και το απολυτήριο Γυμνασίου είναι πλήρως ισότιμο και αντίστοιχο με του Ημερήσιου Γυμνασίου και  απευθύνεται σε εργαζόμενους νέους άνω των 14 ετών.

Όποιοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο σχολείο μπορούν ν’ απευθυνθούν  στην Διεύθυνση του  1ου Γυμνασίου Λαυρίου τηλ. 2292025639 και 2292060382 τόσο τις πρωϊνές όσο και κατα τις απογευματινές ώρες.

Οι ώρες λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου  είναι 5:00μ.μ. – 8:50μ.μ.

Τα Εσπερινά Γυμνάσια ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με εκείνο των Ημερησίων Σχολείων, με τη διαφορά ότι ορισμένα μαθήματα   όπως π.χ. η Φυσική Αγωγή και τα Καλλιτεχνικά δεν γίνονται για την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Καπέλλας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς καθώς και η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ.Χαραλαμπία Χάσουλα.

Φωτογραφίες από τον Αγιασμό:

esperino-gymnasio-lavriou1

esperino-gymnasio-lavriou2

esperino-gymnasio-lavriou3

esperino-gymnasio-lavriou4

esperino-gymnasio-lavriou5

Κείμενο, Φωτογραφίες:  Παναγιώτης Αθανασίου