Φακές Σούπα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το παντζάρι. Σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τις φακές και ανακατεύετε, προσθέτετε το σέλινο, το ραπάνι, τα γαρίφαλα, την πατάτα, το χοιρινό λουκάνικο και δύο λίτρα νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40 –45 λεπτά.
  2. Δοκιμάζετε, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύδι και σερβίρετε την σούπα πολύ ζεστή με λίγη πάπρικα αν θέλετε.

Υλικά: (για 6 άτομα)

2 φλιτζ. τσαγ. φακές μεσαίες ή ψιλές

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 λευκό ραπάνι κομμένο σε μικρά κομματάκια

1 κουτ. σουπ. σέλινο

2 γαρίφαλα

2 φύλλα δάφνης

1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους

1 μεγάλο παντζάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια

1 λουκάνικο χοιρινό χωρίς το δέρμα του κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκ πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

3 κουτ. σουπ. ξύδι

Αλάτι & πιπέρι

Αρέσει σε %d bloggers: