Φακές Σούπα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το παντζάρι. Σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τις φακές και ανακατεύετε, προσθέτετε το σέλινο, το ραπάνι, τα γαρίφαλα, την πατάτα, το χοιρινό λουκάνικο και δύο λίτρα νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40 –45 λεπτά.
- Δοκιμάζετε, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξύδι και σερβίρετε την σούπα πολύ ζεστή με λίγη πάπρικα αν θέλετε.
Υλικά: (για 6 άτομα)
2 φλιτζ. τσαγ. φακές μεσαίες ή ψιλές
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 λευκό ραπάνι κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κουτ. σουπ. σέλινο
2 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
1 μεγάλο παντζάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 λουκάνικο χοιρινό χωρίς το δέρμα του κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
3 κουτ. σουπ. ξύδι