Επίσκεψη του Δημάρχου του Quimper στο Δήμο Λαυρεωτικής

Στο Δήμο Λαυρεωτικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Ludovic Jolivet της αδελφοποιημένης πόλης του Λαυρίου Quimper, συνοδεία τριών αντιδημάρχων και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Δήμου, αλλά και δύο μελών της Επιτροπής Αδελφοποίησης Quimper – Lavrio. Η γαλλική αποστολή φιλοξενήθηκε από το Δήμο μας για τρεις ημέρες.

O Δήμος μας είναι αδελφοποιημένος από το 2008 με το Quimper, μια πόλη 70.000 περίπου κατοίκων στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία. Το Quimper (Κιεμπέρ) είναι μια παραθαλάσσια πόλη, πάνω στον Ατλαντικό ωκεανό , του οποίου η οικονομία στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και την ελαφρά βιομηχανία. Στο Δήμο του Quimper, στο επίπεδο της πολιτιστικής ανταλλαγής, από το 2011 και κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται και εργάζονται για 1 μήνα νέοι από το Δήμο μας.

dhmarxos-quimper-lavrio1

Τη γαλλική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσίκλο, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη και την Ειδική Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσων κ. Νατάσα Βασιλοπούλου. Ο Γάλλος Δήμαρχος ξεναγήθηκε σε όλο το Δήμο Λαυρεωτικής, ξεκινώντας από τους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (πρώην Γαλλική Εταιρία), επισκέφθηκε  το μουσείο κεραμικής τέχνης Π. Βαλσαμάκης, το Ορυκτολογικό μουσείο Καμάριζας το Ορυκτολογικό και το Αρχαιολογικό μουσείο Λαυρίου, αγροτικές εκτάσεις στην Κερατέα , το Κέντρο Αποκατάστασης Κ.Πρίφτης, την παραλία της Κακής θάλασσας αλλά και τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Ζ’Παιδική Εξοχή στην Κερατέα, ενώ παράλληλα δοκίμασαν την παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα στην περιοχή μας.

dhmarxos-quimper-lavrio2

Βασικός στόχος και φιλοδοξία του Δήμου μας είναι να προωθηθούν τόσο οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο Δήμων , όσο και να αναδειχθεί όλη η επιχειρηματική δυναμικότητα του Δήμου Λαυρεωτικής, με μακροπρόθεσμο στόχο μια οικονομική συνεργασία σε διάφορα επίπεδα  (τουρισμός, κοινές επενδύσεις, εξαγωγές τοπικών προϊόντων κ.α.) που θα μπορούσε να τονώσει την τοπική οικονομία.  Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία προβολής του Δήμου μας, ενώ ο Γάλλος Δήμαρχος κ. Jolivet  σημείωσε ότι οι δύο πόλεις έχουν αρκετά κοινά σημεία επαφής και είναι θετικά διακείμενος στη διεύρυνση των οριζόντων συνεργασίας.

Η γαλλική αντιπροσωπεία αναχώρησε χθες για την πόλη του Quimper και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας και την ελληνική φιλοξενία.

dhmarxos-quimper-lavrio3

Αρέσει σε %d bloggers: