Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία”στο Λαύριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο χώρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Λαύριο.

Ύστερα από ένα χρόνο από την ημέρα των εγκαινίων του νέου Επισκοπείου – Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαιας και Λαυρεωτικης, το οποίο ενεκαινιάσθη υπό των Μεγάλων Ευεργετών της Χώρας και του τόπου μας κ. Αθανάσιο και κ. Μαρίνα Μαρτίνου, η διοίκηση της Μονάδας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος θέλησαν να ενημερώσουν τους πολίτες της Λαυρεωτικής για τη συγκεκριμένη αποστολή της ”Γαλιλαίας”. Στην αρχή της εκδήλωσης εισηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος το όραμα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας μοναδικής προσπάθειας στην Ελλάδα από το 2010 εως σήμερα, όπως είναι μια Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Ύστερα, η κ. Αλίκη Τσερκέζογλου Γυναικολόγος – Ογκολόγος και Αντιπρόεδρος της Μονάδας ανέλυσε την όλη δραστηριότητα και το έργο της ”Γαλιλαίας”.

Η εκδήλωση έληξε με ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ”Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πριν από το οποίο η κ. Καρολίνα Λως ανέδειξε τη δραστηριότητα και το έργο όλων των εθελοντών της Μονάδας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, εφημέριοι Ιερείς της Λαυρεωτικής και των Μεσογείων, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι από πολιτιστικούς φορείς της Λαυρεωτικής και πλήθος κόσμου, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το Θεάρεστο έργο που επιτελεί η ”Γαλιλαία”.

Λίγα λόγια για τη ”Γαλιλαία”: Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”… ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.
Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους.

Το πρόγραμμα της ανακουφιστικής φροντίδας σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, επιδιώκει την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και συμπαραστέκεται στις ψυχικές δυσκολίες και τις πνευματικές αναζητήσεις του ασθενούς.