Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ), συμμετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής*, εκθέτει έργα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πρόσφατα αποκατεστημένο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο του άλλοτε ξενοδοχείου «Ευρώπη», ιδιοκτησίας του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος, ως χορηγός της εκδήλωσης, ευγενικά το παραχώρησε για την πραγματοποίησή της. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες , μέλη της (ΕΕΧ), που παρουσιάζουν μέρος των τελευταίων τους έργων. Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν ένα δείγμα της δημιουργίας, που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Σύγχρονης Χαρακτικής Τέχνης και είναι φιλοτεχνημένα με όλες τις τεχνικές  και τάσεις που όμως έχουν τη δική τους αισθητική και ποιητική αξία.

Συμμετέχουν οι: Οδυσσέας Αννιτσάκης, Μιχάλης Αρφαράς, Judy Attwood, Βασιλική Γκαραβέλα, Μαρία Ζαβιτσάνου, Μαρία Ζιάκα,  Μίλαν Ζούνιτς, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Κλέβες Κρίσικο, Αναστασία Κωνσταντάκου, Ντίνα Κώτσιου, Γιάννης Λουκάς, Kati Mahrt, Γιάννης Μονογυιός, Ίρις Ξυλά Ξαναλάτου, Ελένη Παττακού, Pino Pandolfini, Δήμητρα Πετροπούλου–Δημητράκη, Μαρίνα Προβατίδου , Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Σπανόπουλος, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Μαίρη Σχοινά, Ράνια Σχορετσανίτη, Θάλεια Τσερκέζη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Μυρτώ Φερεντίνου και Φλωράνς Χρηστάκη.

*Την ΙΣΤ΄ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.

2 σκέψεις σχετικά με το “Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Λαύριο

 • Τοποθεσία: Παλιό ξενοδοχείο Ευρώπη, οδός Κ. Πλειώνη 33 και Ευστ. Βογιατζή, Λαύριο

  Ημερομηνία: Έναρξη: Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:00, θα παρευρεθούν οι καλλιτέχνες
  Διάρκεια: Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 – Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
  Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ. 16.30-21.00, Σάβ. & Κυρ. 11.00-14.00 και 17.00-21.00

  Πληροφορίες: http://www.haraktes.gr, http://www.emena.gr
  Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων θα προηγείται συνεννόηση

 • Αγαπητό Lavriaki.
  Ωραία σκέψη η έκθεση Χαρακτικής Τέχνης.
  Για την ΙΣΤ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής, το ορθό είναι ότι την ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΉΣ , σε συνεργασία μετην Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής και τον Δήμο Λαυρεωτικής.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.