Το Λαύριο στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του ΕΚΠΑ

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει για 3η  συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας”.

Στη συλλογή του Μουσείου φιλοξενούνται ορυκτά και πετρώματα από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν εκθέματα και από τη Λαυρεωτική.

Στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας προσφέρονται  εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαλέξεις και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, ενώ τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν την  ομορφιά των πολύτιμων λίθων, την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, τη μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, την ιστορία του Λαυρίου και πολλά άλλα.

Οι νεαροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και  σε μια περιπέτεια γνώσης , πειραματισμού και ανακαλύψεων, με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων , αλλά και το «κυνήγι» των χρυσοθήρων, ψάχνοντας στην άμμο για να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά η «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», με συλλογές ορυκτών από όλο τον κόσμο.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και το Μουσείο θα είναι ανοιχτό τις δύο τελευταίες Κυριακές του Νοεμβρίου και τις δύο πρώτες του Δεκέμβρη (22 και 29/11 και 6 και 13/12).

Επικοινωνία :

τηλ. 210-7274112, 7274180, 7274124

e-mail : mineralmuseum@geol.uoa.gr

http://museums.geol.uoa.gr/mineralogy

www.facebook.com/MineralogyAndPetrologyMuseum

Αρέσει σε %d bloggers: