Λιμάνι Λαυρίου: Προσφυγικό και τρομοκρατία «απειλούν» την κρουαζιέρα…

Θολό είναι το τοπίο για την ελληνική κρουαζιέρα όσο αφορά το 2016 λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες «είναι πολύ νωρίς για ασφαλή αξιολόγηση των αφίξεων για το 2016 , λόγω καθυστερήσεως κρατήσεων από λόγους που οφείλονται κυρίως:

– Στις απρόβλεπτες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

– Στα προβλήματα από το κύμα των προσφύγων.

– Στις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς τρομοκρατικών πράξεων.

– Από την τάση που υπάρχει για αλλαγή προορισμών προς Ασία – Αυστραλία – Σιγκαπούρη κλπ.»

– Όσο αφορά τα 2015 επισημαίνει: «Παρατηρούμε τη σταθερή αύξηση επισκέψεων στους κύριους προορισμούς. Το 2015, η αρχική πρόβλεψη της κίνησης ήταν χαμηλότερη από το 2014, λόγω απροβλέπτων καταστάσεων τόσο στην Τουρκία όσο και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές extra προσεγγίσεις προς το τέλος της περιόδου, από τις οποίες επήλθε αύξηση των επισκεπτών και τελικά άνοδος της κίνησης σε σύγκριση με το 2014» και προσθέτει:

«Παρατηρούμε μείωση των επισκεπτών στα νησιά που συμβαίνει να έχουν γίνει πύλη εισόδου των προσφύγων.

Το Λαύριο δείχνει αύξηση σε μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω της δραστηριότητος της εταιρείας Celestyal Cruises, που έχει στόχο να μεταφέρει αρκετή κίνηση στο Λαύριο, από τον Πειραιά, που συμπεριλαμβάνει κυρίως το Homeporting.

Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του 2015, λόγω του γεγονότος ότι συνεχίζονται οι προσεγγίσεις, βασικά στους κύριους προορισμούς. Η τελική εικόνα θα μπορέσει να παρουσιαστεί αργότερα».

http://www.protothema.gr

Αρέσει σε %d bloggers: