Επίσκεψη του ΑTHENS KLUB St. Pauli στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου

Την Κυριακή 22/11 με αρκετό κέφι, παρά την ήττα της ομάδας την προηγούμενη ημέρα, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο. Υπήρχε απόφαση της συνέλευσης του ΚLUB, να διατεθούν 220 ευρώ από τα έσοδα του πάρτυ που έγινε στις 27/10 για να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ) για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Λαύριο.

Στη συγκέντρωση ειδών συνέβαλαν φίλοι του KLUB, καθώς και οι συλλογικότητες Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες/μετανάστες (Κατάληψη Δερβενίων 56) και Ομπρέλα – Πολυχώρος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στο Ίλιον….. τις οποίες και ευχαριστούμε.
Γνωρίζουμε καλά ότι, οι ανάγκες τόσο στο Λαύριο, όσο και σε όλους τους τόπους όπου ζουν (προσωρινά, ή μόνιμα) οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πολέμου, είναι τεράστιες. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένειες ολόκληρες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες προσπαθώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να συνδράμει τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι φεύγουν από τα σπίτια τους, διωγμένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο. Οι κινήσεις αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Παράλληλα, πρέπει να ζητήσουμε από όλες τις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για να μπορέσει να μετακινηθεί η προσφυγιά.
Αναρρωτιόμαστε, αυτά είναι τα ιδανικά της Ευρώπης; οι φράχτες και τα πνιγμένα παιδιά;

Το ΑTHENS KLUB St. Pauli όπως και στο παρελθόν, θα πάρει και πάλι ανάλογες πρωτοβουλίες και θα στηριξει τις δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν. Θα συμμετάσχει επίσης στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες.

http://www.kar.org.gr

Αρέσει σε %d bloggers: