Πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στο Λαύριο (φωτος)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε ο προστάτης και έφορος Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος της ομώνυμης Ενορίας στο Λαύριο. Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία πλήθους πιστών, λαϊκών και κληρικών, μεταξύ των οποίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου Διευθυντής του Ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου και Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. Το απολυτίκιο του Αγίου Ανδρέα έψαλλε και η Τετράφωνη Ανδρική Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θεοδώρου Γ. Λεμπέση.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, αναφερόμενος στη ζωή και το ήθος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Εν συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τίμησε με την παρουσία του ο Μέγας Ευεργέτης της Χώρας μας και της Λαυρεωτικής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, οι διοικητές των Σωμάτων ασφαλείας, διάφοροι τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου. Μετά τη λιτανεία φωταγωγήθηκε το αναστηλωμένο εκ βάθρων και εγκαινιασμένο κωδωνοστάσιο του Ναού, το οποίο χορηγήθηκε από τον κ. Μαρτίνο.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαος και Θήρας, Αμοργού, Θηρασίας και νήσων κ.κ Επιφάνιος. Έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτριο Καλομοίρη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Θήρας κ.κ Επιφάνιος.
Το παρόν έδωσαν οι τοπικοί Άρχοντες, μαθητές των σχολείων της Ενορίας και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΤΤΗΣ

agios-andreas-eortasmos-lavrio2

agios-andreas-eortasmos-lavrio3

agios-andreas-eortasmos-lavrio4

agios-andreas-eortasmos-lavrio1

Αρέσει σε %d bloggers: