Β.Β.Ε.Μ.: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική παρουσίαση του προγράμματος “Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος” (Βίντεο-Φώτος)

Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο πραγματοποίησε, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ενημερωτική και απολογιστική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος” που υλοποιήθηκε με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Οργανισμού Λμένος Λαυρίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π. το πρόγραμμα παρουσίασε πάνελ ομιλητών με συντονίστρια την κ. Σταυρούλα Σιδέρη-Κονοφάγου.
Συμμετείχαν η κ. Σοφία Ρωκ-Μελά με τις τέσσερις ερμηνεύτριες, οι οποίες ανέδειξαν την παιδαγωγική πλευρά, η κ. Βάσω Συρίγου που αναφέρθηκε στην οργανωτική πλευρά, ο κ. Αντώνης Γάκης με αναφορά στη σημασία των Λιμένων κι ο μαθητής Δημήτρης Καραπιστώλης από το 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου που μετέφερε τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή της τάξεώς του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος”.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Άννα-Μαρία Κοσμόγλου, υπεύθυνη διαχείρησης δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στο χαιρετισμό τόνισε την εξαιρετική συνεργασία των δυο φορέων και την ιδιαίτερη επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο ήδη έχει φτάσει τους 3.821 συμμετέχοντες. Της εκδήλωσης προηγήθηκε η παραδοσιακή δέηση, μπροστά στη μικρή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ημέρα εορτής της, που πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου είχαν τοποθετήσει στο βράχο, κοντά στην είσοδο στοάς. Ακολούθησε δεξίωση με λουκουμάδες, κονιάκ και αρτοκλασία, όπως απαιτεί το έθιμο.

Στην όλη εκδήλωση του Β.Β.Ε.Μ. παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Λαυρωτικής, του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π., εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρώην εργαζόμενοι της Γ.Ε.Μ.Λ, εκπρόσωποι Συλλόγων Λαυρεωτικής καθώς και πολλοί φίλοι, εθελοντές κι υποστηρικτές του Β.Β.Ε.Μ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους, την οικογένεια Ηλία και Σταυρούλας Κονοφάγου για τους άρτους, το Δήμο Λαυρεωτικής για την κάλυψη της ηχοληψίας, το Καφέ-Εστιατόριο “Γαλαρία” για το μπουφέ, το φούρνο “Αρτογλυκίσματα-Εμμανουήλ Βαμβακούση & Υιοί”. 

bbem-parousiash3

bbem-parousiash5

bbem-parousiash2

bbem-parousiash1

bbem-parousiash4

Αρέσει σε %d bloggers: