Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΜητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία Βυζαντινής μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, χθες Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Η βυζαντινή χορωδία και η παραδοσιακή ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη, διευθυντού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.

Η Συναυλία έλαβε χώρα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Λαύριο, το οποίο ανακαινίστηκε προ ενός έτους από τους μεγάλους ευεργέτες της χώρας μας κ. Αθανάσιο και κ. Μαρίνα Μαρτίνου.
Πλήθος κόσμου παρευρέθησαν, για να απολαύσουν αυτό το ”ταξίδι” στην παράδοσή μας, μεταξύ αυτών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση με το μήνυμα της δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.
Επίσης, παρευρέθησαν Ιερείς από τη Λαυρεωτική και τα Μεσόγεια, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς,  εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και λοιπών φορέων της πόλεως του Λαυρίου.

 iera-mhtropolh-xristougenna2

iera-mhtropolh-xristougenna4

iera-mhtropolh-xristougenna5

iera-mhtropolh-xristougenna6

iera-mhtropolh-xristougenna8

iera-mhtropolh-xristougenna7

iera-mhtropolh-xristougenna3

iera-mhtropolh-xristougenna1