Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΝΠΔΔ ΚέφαλοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής

Άνοιξε τις πόρτες του στους δημότες το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 10:00 . Σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, έναν στην Κερατέα και έναν στο Λαύριο, θα ωφελήσει αρχικά 250 οικογένειες του Δήμου μας.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού και άλλων φορέων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Με βάση  οικονομικά  κριτήρια οι δικαιούχοι χωρίστηκαν σε κατηγορίες οικογενειών με 2 παιδιά και άνω, μονογονεϊκών οικογενειών με 2 παιδιά και άνω, σε ζευγάρια αλλά και σε μοναχικά άτομα οικονομικά ευπαθή.

Στους δικαιούχους δόθηκαν ποσότητες ανάλογες με την κατηγορία στην οποία ανήκαν, σε τσάντες που περιλάμβαναν λάδι, τοματοχυμό, φασόλια, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια και φακές.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σημείωσε ότι: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου αποτελεί μια δομή – καταφύγιο για τους οικονομικά εξασθενημένους συνδημότες μας .Προτιμάμε να συνδράμουμε με μακροπρόθεσμα μέτρα στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και της εξαθλίωσης, για αυτό θα τρέξουν παράλληλα και άλλα προγράμματα ενίσχυσης των οικονομικά εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς φαγητό στο τραπέζι. Ο κεντρικός συντονισμός όλων αυτών των προγραμμάτων θα γίνεται από το Δήμο μας. Η διάθεση προϊόντων στους δικαιούχους θα διαρκέσει για 6 μήνες και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει το έρεισμα για δράσεις μεγαλύτερης αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς απ’ όλους τους φορείς της πόλης».

koinoniko-pantopolio-dhmou-lavreotikhs1

koinoniko-pantopolio-dhmou-lavreotikhs2

koinoniko-pantopolio-dhmou-lavreotikhs3