Ειρηνοδικείο Λαυρίου: Αναβλήθηκαν σήμερα οι πρώτοι πλειστηριασμοί του 2016 λόγω αποχής των δικηγόρων

Οι πρώτοι, 46 πλειστηριασμοί για το 2016 σε όλη την χώρα που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω αποχής των δικηγόρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας προκήρυξε απεργία για σήμερα Τετάρτη 13/1 και αύριο Πέμπτη 14.1 ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί της 13ης Ιανουαρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί για σήμερα Τετάρτη ανέρχονται σε 46 πανελλαδικά ενώ την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πώληση στεγαστικών δανείων σε funds δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Τα επίσημα στοιχεία για το 2014 δείχνουν πως οι πλειστηριασμοί υποχώρησαν στις 16.000 από 19.200 το 2013, έναντι των ετών “αιχμής” 2008 (43.000 πλειστηριασμοί) και 2009 (52.000).


46 πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις 4 το απόγευμα στα Ελληνικά Ειρηνοδικεία, σε βάρος δανειοληπτών τραπεζών, που δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις τους και δεν ήσαν «συνεργάσιμοι», στα ειδοποιητήρια που έλαβαν στην εκπνοή του 2015, από τα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Όλα έχουν από φέτος αποφασιστεί ώστε να διευκολύνετε ο αγοραστής των σπιτιών των χαμένων των κυβερνητικών μέτρων, να τα αγοράζει για μερικά ευρώ, αφού με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από τώρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα εκτελούνται με βάση τις εμπορικές τιμές που είναι 30% χαμηλότερες κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις αντικειμενικές, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την εύρεση αγοραστή.

Μέσα στο 2016, αναμένονται χιλιάδες ακίνητα και κυρίως πρώτες κατοικίες να αλλάξουν χέρια, εν μέσω αντιδράσεων από τους δανειολήπτες που θα βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, να χάνονται εν μία νυκτί, όπως σε Ισπανία και Ιταλία, που οι ειδικές δυνάμεις επιστρατεύονται για αν απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες κατοικιών από τα σπίτια τους!!!

pleisthriasmoi

http://www.press-time.gr
http://www.ergasianews.gr
http://www.inred.gr

Αρέσει σε %d bloggers: