Ποιος έφτιαξε τους νόμους έτσι ώστε 62 άτομα να κατέχουν πλούτο όσο το 50% του πλανήτη;

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση Oxfam, οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν τόσο πλούτο όσο οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη των φτωχότερων περιοχών.

Προσέξτε και το εξής: Αυτά τα 62 άτομα αύξησαν τον πλούτο τους από

το 2010 μέχρι σήμερα (δηλαδή στα έτη της κρίσης) κατά 44%, την ίδια στιγμή που για τα φτωχότερα 3,5 δισεκατομμύρια άτομα, μειώθηκε κατά 41%. Το ίδιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η κρίση ήταν τεχνητή για να αλλάξουν χέρια οι περιουσίες. Αυτή είναι η ελεύθερη οικονομία της παγκοσμιοποίησης;;;

Αναρωτιόμαστε, ποιος διάβολος έφτιαξε τους νόμους του πλανήτη, έτσι ώστε 62 άτομα αφενός να μπορούν να συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο πλούτο στα χέρια τους, αφετέρου να εξαθλιώνουν με τη μία 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Τους νόμους αυτούς φίλοι μας, δεν τους έφτιαξαν κάποια εξωγήινα ή θεϊκά όντα. Τις έφτιαξαν οι κυβερνήσεις των αντιπροσωπευτικών κοινοβουλευτικών συστημάτων. Οι κυβερνήσεις που νομίζουμε ότι εμείς ελεύθερα εκλέγουμε, ενώ στην πραγματικότητα μας κατευθύνουν με την προπαγάνδα τους στις συγκεκριμένες επιλογές και που φυσικά ποτέ δεν καταλάβαμε ότι δεν τις ελέγχουμε ούτε κατά διάνοια.

Οι πρόγονοί μας έλεγαν «μέτρον άριστον». Σήμερα όμως έχει χαθεί κάθε μέτρο και αυτό το αισθανόμαστε έντονα εμείς οι Έλληνες ήδη και θα το αισθανθούμε ακόμα πιο δραματικά σε λίγο.

Πως θα διορθωθεί αυτό; Μόνο εμείς οι Έλληνες το μπορούμε. Όσο και αν ακούγεται ουτοπικό, ο ιστορικός γίγαντας πρέπει να ξυπνήσει ξανά για να ξαναβάλει τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις. Έτσι όπως είμαστε εμείς σήμερα, όπου όλος ο πλανήτης μας παρακολουθεί και τρομοκρατείται, μόνο εμείς μπορούμε να το επιτύχουμε.

 hassapis-peter

Αρέσει σε %d bloggers: