Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου: Πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο ακριτικό νησί του αιγαίου, το Καστελλόριζο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο ακριτικό νησί του αιγαίου, το Καστελλόριζο. Χθες, Σάββατο 30 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργάνωσαν την παραπάνω εκδήλωση προβάλλοντας το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ ‘’Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο’’.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Λαύριο.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό στο πλήθος κόσμου που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το παραπάνω ιστορικό ντοκιμαντέρ.
Ιδιαίτερη χαρά για την εκδήλωση και για όλους μας ήταν η μουσική παρουσία της Μικτής Χορωδίας ΚΑΠΗ Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευτύχη Ζάρμπ, η οποία λάμπρυνε την εκδήλωση με τα τραγούδια που ερμήνευσε.

Εν συνεχεία, η Γενική Γραμματέας, συν-ιδρύτρια του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ και Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως κ. Ειρήνη Σαρίογλου έκανε μια εισαγωγή για το περιεχόμενο του ιστορικού ντοκιμαντέρ για το Καστελλόριζο μεταφέροντας και το μήνυμα που περνά το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ μέσω αυτής της μεγάλης προσπάθειας αναδείξεως του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και αυτών των ιστορικών ντοκιμαντέρ.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ κατέπληξε τους παρευρισκόμενους και κατέστη αφορμή να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα που έχει η ελληνική ιστορία να αποτελέσει ελπίδα, μη λησμονώντας τη, για τους νέους ανθρώπους της πατρίδος μας.
Συγχαίρουμε το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, την κ. Σαρίογλου και τους συνεργάτες της για αυτή τους την προσπάθεια και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε ενεργοί υποστηρικτές τους !

ekdhlosh-kastelorizo-lavrio2

ekdhlosh-kastelorizo-lavrio1

ekdhlosh-kastelorizo-lavrio3

ekdhlosh-kastelorizo-lavrio4

Αρέσει σε %d bloggers: