Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τράπεζας Αίματος Κερατέας: Μάθημα ζωής από τον Ιαβέρη στους μαθητές του Λυκείου Κερατέας – ΦΩΤΟΣ

Για την μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων που δυστυχώς στη χώρα μας αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας αναφέρθηκε ο κορυφαίος έλληνας οδηγός ταχύτητας Τάσος Ιαβέρης, σε μια συγκλονιστική ομιλία που έγινε στο λύκειο της Κερατέας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του γυμναστηρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και κυρίως να δουν το τι σημαίνει σωστή και υπεύθυνη οδήγηση αλλά και πόσο εύκολο είναι να χάσει κανείς τη ζωή του, ή να στερήσει τη ζωή σε κάποιους άλλους, εάν δεν ακολουθεί απλούς αλλά βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Μέσα από συγκλονιστικά βίντεο που ανέδειξαν με ρεαλισμό το τεράστιο πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, ο Ιαβέρης, ξεδίπλωσε την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής στο τιμόνι, προτρέποντας τους εκατοντάδες μαθητές του Λυκείου να δουν τη ζωή με άλλη ματιά, με υπευθυνότητα, σεβασμό και αυτοεκτίμηση όταν είναι να πάρουν τη θέση του οδηγού. Τους προέτρεψε μάλιστα να γίνουν ακόμη και δάσκαλοι στους ίδιους τους γονείς τους, ζητώντας τους σύνεση στην οδήγηση.

«Δεν υπάρχει κακιά στιγμή. Επίσης στους δρόμους δεν υπάρχει αμέλεια. Όταν περνάω ένα κόκκινο φανάρι, κάνω απόπειρα ή σκοτώνω έναν πιτσιρικά με ποδήλατο ή μηχανάκι, δεν είναι θάνατος εξ αμελείας, είναι φόνος κακουργηματικός! Διότι αν πάω στο σπίτι του θύματος, αυτό που θα βιώνει η οικογένεια που έχει χάσει το παιδάκι, δεν είναι πταίσμα, δεν είναι ένα μικρό λαθάκι εκ μέρους του φονιά. Έχουμε χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης. Όταν παραβιάζεις ένα κόκκινο φανάρι δεν εκτιμάς τον εαυτό σου. Και είσαι και γονιός ή ακόμη χειρότερα έχεις και εγγόνια. Αν θέλεις το πρωί που φεύγεις από το σπίτι, να ξαναγυρίσεις, να ξαναγκαλιάσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θα πρέπει να πάψεις να κάνεις εγκλήματα κατά του εαυτού σου. Ο εγκληματίας οδηγός, που μπαίνει στο αυτοκίνητο, είναι ξαπλωμένος, δεν φοράει ζώνη, έχει τον φραπέ, ανάβει τσιγάρο, μιλάει στο κινητό, στρίβει με τα υπόλοιπα των χεριών που του έχουν μείνει. Λες, τώρα αυτός είναι συνειδητοποιημένος οικογενειάρχης;

Πρόκειται περί αλήτη, όχι περί πολίτη”, σημείωσε, ο Ιαβέρης, τονίζοντας ότι από το 1984 που ασχολείται με την οδική ασφάλεια, δυστυχώς δεν υπάρχει βελτίωση.

Η εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων διοργανώθηκε από την Τράπεζα Αίματος Κερατέας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της νεολαίας της πόλης μας για την ασφαλή οδήγηση, καθώς η πρόληψη και η τήρηση των κανόνων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας είναι η καλύτερη αιμοδοσία για την ίδια τη ζωή τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Τάσο Ιαβέρη για την πολύτιμη συμβολή του σ’ αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης, τους καθηγητές του λυκείου Κερατέας, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αλλά κυρίως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο των μαθητών του Λυκείου, που μας εντυπωσίασαν με την ωριμότητα που επέδειξαν και την ουσιαστική συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

iaverhs-keratea2

iaverhs-keratea4

iaverhs-keratea3

iaverhs-keratea1