Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
"Ελεύθερες Πόλεις"Δήμος ΛαυρεωτικήςΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση της Δημοτικής Καινοτομίας σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. στις 22-2-2016

Με αφορμή την ανακοίνωσή σας, σχετικά με την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-2-2016, να μην μετατραπεί το Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας (ΒΙΟΠΑ) από τύπου Γ (χαμηλής όχλησης), σε τύπου Β (μεσαίας όχλησης), αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι το θράσος και το ψέμα περισσεύουν στην Παράταξή σας.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Λουκά, αναφορικά με τον τρόπο που προσπάθησε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μετατροπή του ΒΙΟΠΑ Κερατέας από χαμηλής όχλησης, σε μεσαία όχληση και συγκεκριμένα:

Υποβάθμισε ένα θέμα σημαντικό για την περιοχή της Κερατέας και δεν το έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, προκειμένου να συζητηθεί και να ενημερωθούν οι πολίτες.

Δεν πήγε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 28/1, όπως είχε δεσμευθεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26/1, για να ζητήσει την αναβολή της συζήτησης του εν λόγω θέματος, προκειμένου να συζητηθεί πρώτα, όπως θα έπρεπε, στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφραστεί επίσημα η γνώμη του Δήμου.

Παραποίησε αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 3-12-2014 σχετικά με το εν λόγω θέμα, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης, προκειμένου να παραπλανήσει την Περιφέρεια και να την οδηγήσει σε θετική γνωμοδότηση για την μετατροπή του ΒΙΟΠΑ, όπως και έγινε.

Και μετά από όλες αυτές τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις, έχετε το θράσος κ. Λουκά να καταφέρεστε εναντίον των 12 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης που έπραξαν το νόμιμο και το αυτονόητο, να ζητήσουν δηλαδή την σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Η δε απάντησή σας στην ερώτησή μας, γιατί δεν πήγατε στην Περιφέρεια, όπως είχατε δεσμευθεί, για να ζητήσετε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, ήταν ότι δεν φταίτε γι’ αυτό, αλλά φταίνε …..οι υπάλληλοι και το …..σύστημα!!!

Η ουσία κ. Λουκά είναι, ότι προσπαθήσατε εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες να μετατρέψετε το ΒΙΟΠΑ Κερατέας από χαμηλής όχλησης σε μεσαία όχληση, για να εξυπηρετήσετε προφανώς συμφέροντα, χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους και χωρίς να νοιάζεστε για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο εγχείρημα για την πόλη της Κερατέας και τους γύρω από τον ΒΙΟΠΑ Οικισμούς.

Μας κατηγορείτε ότι στοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και την Λαυρεωτική ως εχθρική περιοχή απέναντι σε νέες επενδύσεις και νέα κεφάλαια και δεν θέλουμε νέες θέσεις εργασίας!

Αλήθεια πόση υποκρισία και φαρισαϊσμό κρύβουν τα λόγια σας!! Μιλάτε εσείς που διοικείτε με τους βολεμένους και τους αυλικούς σας, εσείς που έχετε αποκλείσει την πλειοψηφία των πολιτών της Λαυρεωτικής από θέσεις εργασίας και παροχές υπηρεσιών και προμηθειών στον Δήμο.

Αδιάψευστος μάρτυρας της προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Κερατέας, είναι η δημιουργία το έτος 1999 του Πρότυπου ΒΙΟΠΑ, η με ταχύτατες διαδικασίες έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης το έτος 2005 και η ολοκλήρωση των έργων υποδομής το έτος 2007, ώστε να προσελκύσουμε επιχειρήσεις και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος, και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Η δημιουργία του ΒΙΟΠΑ Κερατέας, έγινε κατόπιν συζητήσεων με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής και το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται είναι να επιτρέπεται η εγκατάσταση επιχειρήσεων με δραστηριότητες χαμηλής όχλησης και η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων με δραστηριότητες μεσαίας όχλησης, με την κατά το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η επέκταση του σχεδίου πόλης της Κερατέας απέχει 300 μέτρα από το ΒΙΟΠΑ, υπάρχουν κατοικίες εντός αυτού αλλά και πυκνοκατοικημένοι Οικισμοί γύρωθεν αυτού.

Μας κατηγορείτε κ. Λουκά ότι δεν θέλουμε την εγκατάσταση επιχειρήσεων μέσης όχλησης στο ΒΙΟΠΑ, ενώ εντός αυτού υπάρχει ο Βιολογικός Σταθμός Κερατέας και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Σας απαντούμε, ότι ο Βιολογικός Σταθμός Κερατέας δημιουργήθηκε το έτος 1990 και ήταν το μεγαλύτερο τότε αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο όχι μόνο στην Κερατέα, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ν.Α. Αττικής. Όσο για την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εντός του ΒΙΟΠΑ, ήταν μια επιβεβλημένη εγκατάσταση, λόγω των ειδικών συνθηκών και του αγώνα των κατοίκων της περιοχής της Κερατέας για τα σκουπίδια, και είστε ο τελευταίος που θα μας κατηγορήσετε για υποκριτική συμπεριφορά στο θέμα αυτό.

Μας κατηγορείτε κ. Λουκά, ότι υποβαθμίζουμε την αξία της γης εντός και πέριξ του ΒΙΟΠΑ, γιατί θέλουμε την περιοχή «για να βόσκουν πρόβατα και κατσίκες», όπως είπατε, ότι στερούμε την Λαυρεωτική από δυνητικούς αγοραστές, από επενδύσεις και ανάπτυξη!

Σας απαντούμε, ότι η περιοχή της Κερατέας είναι κατά βάση αγροτική περιοχή και οι καλλιέργειες και η κτηνοτροφία στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής μας σήμερα. Τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής μας θα τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσετε σχέδια για εγκατάσταση βαρέων βιομηχανιών και βιοτεχνιών στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας ή σχέδια για εγκατάσταση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως αναφέρατε σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα του ΒΙΟΠΑ.

Και από την στιγμή που υπάρχει το ΒΙΠΑ Λαυρίου και επιτρέπει την εγκατάσταση επιχειρήσεων χαμηλής και μεσαίας όχλησης, γιατί δεν εγκαθίστανται λοιπόν εκεί επιχειρήσεις και δεν κάνουν επενδύσεις;

Ίσως γιατί εκεί δεν το θέλετε εσείς κ. Λουκά, γιατί όπως ομολογήσατε και στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλετε στην περιοχή, ως τουριστική, να κτιστούν ξενοδοχεία και βίλες!

Σας δηλώνουμε λοιπόν, ότι δεν θα επιτρέψουμε η Κερατέα να γίνει η «πίσω αυλή της Λαυρεωτικής» με τις επενδύσεις που θέλετε να φέρετε, δήθεν για την ανάπτυξη του τόπου, όπως ανεμογεννήτριες πάνω από την πόλη στο Πάνειο όρος, ρυπογόνες εγκαταστάσεις στο ΒΙΟΠΑ ή Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.

Επίσης κ. Λουκά θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε εσάς και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής σας, αυτό που αναφέραμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που να επιτρέπει την εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων μεσαίας όχλησης στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, καθόσον αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον Νόμο 3982/2011. Προς τι λοιπόν η βιασύνη και η επίσπευση έγκρισης μίας Μελέτης, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοσθεί;

Όσο αφορά δε την πρότασή σας κ. Λουκά, στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν είδατε ότι δεν έχετε την πλειοψηφία, να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα και θα υποβάλλει τις προτάσεις της στο Δ.Σ., σας απαντούμε με την λαϊκή ρήση: «όποιος δεν θέλει να φουρνίσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»!

Τέλος κ. Λουκά θα πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να υποβαθμίζετε και να απαξιώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο, το όργανο που εκφράζει την φωνή των πολιτών και να μάθετε να σέβεστε τις αποφάσεις του, είτε σας είναι αρεστές είτε όχι!

Η αρνητική απόφαση – γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου να μην μετατραπεί το Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας (ΒΙΟΠΑ) από τύπου Γ (χαμηλής όχλησης), σε τύπου Β (μεσαίας όχλησης), ελήφθη με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, δηλαδή 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, της συμπολίτευσης και ανεξάρτητοι ψήφισαν ΚΑΤΑ και 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής σας (αλήθεια οι υπόλοιποι που ήταν;) ψήφισαν υπέρ!

Επομένως για μία τόσο ξεκάθαρη απόφαση, σταματήστε τις άναρθρες κραυγές, τις κορώνες και τις λαϊκιστικές πρακτικές παραπληροφόρησης των πολιτών της Λαυρεωτικής και φροντίστε πραγματικά να εργαστείτε για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας.

    Κερατέα, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  ΓΙΑ ΤΗΝ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»              ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ                    ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΓΙΟΥΜΠ ΕΛ ΑΤΑΛΑ                                    ΙΑΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΑΚΡΗ ΑΡΕΤΟΥΣΑ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΦΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΡΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ