Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

DW: “Αν η Ελλάδα γίνει μια τεράστια προσφυγούπολη η A.Μέρκελ θα χαλαρώσει το μνημόνιο”

“Αν η Ελλάδα γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων και λαθρομεταναστών, η Ά.Μέρκελ θα χαλαρώσει το μνημόνιο” τόνιζει η Deutsche Welle αποκαλύπτοντας τι θέλει να πετύχει η Γερμανία με την συνδρομή της Τουρκίας καθώς η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια τεράστια “μνημονιακή αποθήκη”, ένα είδος “αποτυχημένου κράτους” διαλύοντας κάθε ελπίδα ανάκαμψης και κοινωνικής ειρήνης…

Οπως σημειώνει η DW, επικαλούμενη το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), ηγετικοί κύκλοι των χριστιανοδημοκρατών αναφέρουν πως το Βερολίνο δεν εξετάζει πλέον χωριστά το ελληνικό πρόγραμμα και την προσφυγική κρίση.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα κάνει προσπάθειες να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, μπορεί να ελπίζει σε…ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (!!) στο προσεχές Eurogroup, για παράδειγμα.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επιδιώκει να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους Ευρωπαίους εταίρους της, όχι μόνο ως προς την αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε σήμερα για μια ευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, εν μέσω νέων επικρίσεων που διατυπώνονται στο εσωτερικό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα προκειμένου να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος σε όλη την περιοχή.

Σε προάγγελο της DW, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Με τη σκέψη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο Σόιμπλε είπε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μαχόμαστε μαζί με άλλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευθύνουμε αυτή την ευρωπαϊκή αποστολή».

Πίσω στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει εθνικά μέτρα, όπως η επιβολή ενός ορίου στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπεται να περάσουν στη Γερμανία, αν δεν είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή λύση.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματά μας», είπε ο Ζεεχόφερ που ηγείται της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

«Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι έχουν αναλάβει δράση. Μόνο εδώ όλα είναι αλλιώς», επεσήμανε.

Αντί για μέτρα πλέον θα λαμβάνουμε …μουσουλμανικές πόλεις!