«Κληρώνει» για τη γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
Στις 18 Απριλίου 2016 αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας ο διαγωνισμός για την ανάθεση της ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.
Η γραμμή, εφόσον υπάρξει προσφορά από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία, θα είναι μία φορά την εβδομάδα και θα αφορά το διάστημα από 13 Ιουνίου 2016 ως 4 Σεπτεμβρίου 2016.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, επισημαίνει:
«Κατόπιν πολύμηνων και επίπονων προσπαθειών του Δημάρχου και σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, μετά την θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στις 18/12/2015 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την προκήρυξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη».
Σημειώνεται πως ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό και κατάθεση προσφοράς έχει εκφράσει η SAOS FERRIES.