Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου σε διαγωνισμό ρομποτικής

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου συμετείχε με τρεις ομάδες στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας».

Τα παιδιά, έχοντας ένα κοινό σενάριο καταστροφής της Γης και αναγκαστικής προσφυγιάς σε άλλον πλανήτη ικανό να φιλοξενήσει ανθρώπους, έφτιαξαν τρία projects με δύο αυτοματισμούς χρησιμοποώντας το λογισμικό scratch.
Το ένα παρουσίαζε την εκτόξευση ενός πυραύλου από Lego σε μακέτα, το δεύτερο την αναχώρηση ένος Διαστημικού Λεωφορείου από έναν Διαστημικό Σταθμό για κάποιον μακρινό πλανήτη και το τρίτο την περιστροφή της Σελήνης και του Τροχιακού Τηλεσκοπίου Χαμπλ γύρω από τη Γη. Τα παιδιά έλαβαν πάρα πολύ καλές κριτικές για την προσπάθειά τους και ιδιαίτερα συγχαρητήρια από τους κριτές.
Δύο από τις τρεις ομάδες προκρίθηκαν στη Β΄ φάση του Διαγωνισμού, στις 40 καλύτερες ομάδες της Αττικής, ενώ η μία από αυτές προκρίθηκε στη Γ΄ φάση, στις 20 καλύτερες ομάδες.

Οι 15 καλύτερες ομάδες θα συμμετάσχουν στον Τελικό με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό κατά αλφαβητική σειρά είναι τα εξής: Ανδρεσάκη Κυριακή, Αρίφογλου Μουφίτ, Βλασσοπούλου Άρτεμις, Γιουλούντας Ραφαήλ, Δεικτάς Φώτης, Δεικτά Τριανταφυλλιά, Καναχαλίδης Γιώργος, Κούλτσεβιτς Γιουλιάν, Κουτσούμπας Παναγιώτης, Μαχούτης Νίκος, Μπαμπλιάς Νίκος, Ορφανουδάκη Βιργινία, Πορταράκης Γιώργος, Πώχος Μάρκος, Ρουσάκη Αναστασία, Συρίγος Γιώργος, Συρίγου Δέσποινα, Τσοπάνη Ηλιάνα.

Αρέσει σε %d bloggers: