Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου: “Η υποκρισία και η αδιαφορία της Περιφέρειας δεν κουκουλώνονται”

Με 70 κουβέρτες κι ένα φωτογράφο-δημοσιογράφο επισκέφτηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Η μακροχρόνια και παντελής αδιαφορία της Περιφέρεια και της Κυβέρνησης για το πιο παλιό ανοιχτό Κέντρο Υποδοχής προσφύγων (λειτουργεί από το 1957) , έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για 11 μήνες και οι πρόσφυγες -των οποίο ο αριθμός συνέχεια αυξάνει – να υποσιτίζονται , ζώντας υπό άθλιες συνθήκες , χωρίς είδη προσωπικής υγιεινής ,κουβέρτες , κρεβάτια κτλ.

Αυτοί την στιγμή «στεγάζονται» περίπου 350 πρόσφυγες , ανάμεσα τους πολλά παιδιά , ενώ ο αριθμός μέρα με την μέρα αυξάνεται.

Για πολλοστή φορά τα αντανακλαστικά των αλληλέγγυων ήρθαν να καλύψουν την αναλγησία του κράτους .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Π. Φιλίππου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μαζί με την κ. Ρ. Δούρου από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, υποσχόμενος σε πρόσφυγες και εργαζόμενους την επισκευή του κτηρίου κι ανθρώπινες συνθήκες διαβιώσεις και δουλειάς. Επισημαίνουμε ότι πολλές φορές έχουν τραυματιστεί άνθρωποι , διότι τα ταβάνια πέφτουν . Η άθλια αυτή κατάσταση έχει παγιωθεί κι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν ξεσπάσει η ανθρωπιστική κρίση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι λοιπόν προφανές , ότι κυβέρνηση και Περιφέρεια όχι απλά αδιαφορώ αλλά ουσιαστικά υποσκάπτουν σιωπηρά την διατήρηση του Κέντρου που εδώ και χρόνια κυβερνήσεις , Δήμος κ.α. απατεώνες θέλουν να το κλείσουν και στην θέση του να ανεγερθούν πολυκαταστήματα κι άλλες αηδίες οι οποίες κατά καιρούς έχουν προταθεί.

Πέραν τούτου είναι και πάγιο έτοιμα της τουρκικής κυβέρνησης το κλείσιμο του Κέντρου , διότι φιλοξενεί για πολλές δεκαετίες κατά το πλείστον Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

Η υποκρισία , η αδιαφορία της Περιφέρειας δεν κουκουλώνονται ,με τις κουβέρτες που έφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου. Τουναντίον υπογραμμίζουν την απανθρωπιά και την ξεδιαντροπιά , όταν η δήθεν «προσφορά» έγινε για προσωπική του προβολή στα ΜΜΕ.

Όπως όμως λέει και μια παροιμία :

«Κάτω απ’ την κουβέρτα σου μαϊμού αν κρύψεις,

σίγουρα θα κουνηθεί και μια καμπούρα θα φανεί.»

Το μόνο που άλλαξε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Δούρου στην Περιφέρεια, είναι ότι κόπηκαν τα δέντρο που είχαν φυτρώσει στους ετοιμόρροπους τοίχους. (βλ. φωτο).

Είναι πολιτική επιλογή της Περιφέρεια ,να βάζει στον προϋπολογισμό της εκατομμύρια ευρώ για τις ΠΑΕ και τα γήπεδα τους κι ούτε ένα ευρώ για ένα κτήριο που με τα βίας μένει όρθιο, μην θέλοντας ,να θάψει ανθρώπινες ζωές αλλά και την ιστορία του .

Αρέσει σε %d bloggers: