Λαύριο για πλέι οφ! 80-64 τον Απόλλωνα Πατρών (photos)
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη «έπιασε» τους… μελανόλευκους στο 9-15 και μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του στην Α1 γλυκοκοιτάει και την είσοδό του στα πλέι της Α1, παρότι δεν κάλυψε την διαφορά των 17 πόντων που είχε ηττηθεί στην Πάτρα (90-73).
Οι φιλοξενούμενοι στην επιστροφή του Ντίλαρντ πέρασαν τη μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδου διατηρώντας μία διαφορά που κυμαινόταν από 2 ως 6 πόντους, αλλά ο Νίξον σημειώνοντας 7 πόντους φρόντισε το Λαύριο να κλείσει το δεκάλεπτο στο +2 (19-17).
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κυριάρχησε επέβαλλε τον ρυθμό της στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και κάνοντας επιμέρους σκορ 14-2 προηγήθηκε με 33-19 στο 14′. Οι «μελανόλευκοι» δεν στη συνέχεια βρήκαν τα πατήματά τους μειώνοντας στους 5 πόντους (36-31, 18′), αλλά το Λαύριο πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 44-35, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Σακελλαρίου.
Οι γηπεδούχοι βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνά τους ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους και η… ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες άνοιξε δύο φορές στους 15 πόντους (52-37 στο 23′ και 54-39 στο 24′). Ο Ντίλαρντ έδωσε κάποιες λύσεις στην ομάδα του μειώνοντας σε 54-44 στο 26′, αλλά οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να βρουν τις απαντήσεις. Οι Κρουμπάλι και Γιαγνκ οδήγησαν την ομάδα τους στο +17 (61-44, 19′), ενώ η συμπλήρωση των 30′ την βρήκε να προηγείται με 64-50.
Το Λαύριο βασιζόμενο στην πολυφωνία του στην επίθεση διατήρησε σταθερά σε διψήφια απόσταση τους αντιπάλους τους. Το Λαύριο στα μισά σχεδόν της περιόδου ξέφυγε με 74-59 κι εντέλει επικράτησε με 80-64.
Ο MVP: Ο Μπράντον Γιανγκ (14π., 4ρ., 4ασ.) ηγήθηκε τη νίκη της ομάδας του και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της στην 24η «στροφή» της Α1.
Ο Σκληρός: Ο Κέβιν Ντίλαρντ στην επανεμφάνισή του μετά την τιμωρία του έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά όσα έκανε στο παρκέ δεν αρκούσαν για να πάρει το Απόλλωνας τη νίκη του.
Ο Αόρατος: Ο Κάραμο Τζαουάρα στα 13:13 που πάτησε παρκέ δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Απόλλωνα και πέρασε απαρατήρητος.
Ο Πεσμένος: Ο Μάρτιν Πάλμπλαντ σημείωσε 2 πόντους κι έδωσε 3 ασίστ, αλλά ο Κώστας Μέξας θα περίμενε κάτι καλύτερο από εκείνον.
Η Γκέλα: Οι φιλοξενούμενοι τα… έσπασαν πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων, καθώς ολοκλήρωσαν έχοντας 1/13 τρίποντα.
Η στιγμή: Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πατώντας το… γκάζι στην αρχή της δεύτερης και της τρίτης περίοδου βρήκε την απαραίτητη φόρα για να φτάσει στην 9η νίκη του στην Α1.
Η εξέδρα: Οι φίλοι των γηπεδούχων σχεδόν γέμισαν το κλειστό του Λαυρίου και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ανάλογη με την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα… Δηλαδή πάρα πολύ καλή!
Δεκάλεπτα: 19-17, 44-35, 64-50, 80-64
Στην αρχή της αναμέτρησης ο Οσμάν Κρουμπαλί βραβεύτηκε για την ανάδειξή του σε MVP της 22ης αγωνιστικής.