Γανόδερμα το θαυματουργό

Σήμερα, οι συνθήκες της ζωής μας έχουν αλλάξει σε μια πορεία που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την Υγεία μας. Η σκληρή δουλειά, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το έντονο στρες και ένα ανεπαρκές Σύστημα Υγείας, αποτελούν παράγοντες υψηλού κινδύνου για την ίδια μας τη ζωή.
Συμπτώματα όπως συχνή κόπωση, ζάλη, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, ανορεξία ή βουλιμία, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, στυτική δυσλειτουργία και άλλα, μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
H απάντηση βρίσκεται στην διατροφή μας. Ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, έλεγε: «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου, και φάρμακό σου η τροφή σου». Συμπληρώνουμε άμεσα τη διατροφή μας.

ΓΙΑΤΙ;
Η βιομηχανοποιημένη τροφή, η ποιότητα των βασικών συστατικών που χρησιμοποιούμε καθημερινά, η λανθασμένη προετοιμασία των φαγητών ακόμη και στο σπίτι, η έλλειψη φρούτων και λαχανικών πραγματικά φρέσκων, η όλο και αυξανόμενη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και λιπαρών ουσιών, είναι οι βασικές αιτίες για τις περισσότερες ασθένειες που μας ταλαιπωρούν.
Ένα από τα πιο σημαντικά βότανα που μας χαρίζει η Φύση, είναι και το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ. Η ονομασία είναι ελληνική, από την λέξη γανός (λαμπρός) + δέρμα.Αλλωστε, αυτός ο μήκυτας (μανιτάρι) ήταν γνωστός στην αρχαία Ελλάδα, όπως και στην Κίνα και Ιαπωνία όπου απαριθμεί πάνω από 4000 χρόνια ιστορία. Λέγεται GANODERMA LUCIDUM, ή REISHI. Είναι εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες αντικείμενο πολλών ιατροβιολογικών ερευνών, λόγω των πολλαπλών ιδιοτήτων του.Και αυτό, γιατί περιέχει πάνω από 400 βιολογικά ενεργά συστατικά, και ανήκει στα λεγόμενα προσαρμογόνα βότανα (adaptogens). Και μερικά απ’ αυτά είναι: ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ-ΤΡΙΤΕΡ-ΠΕΝΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ-ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ-ΠΟΛΥΠΕΠΤΙΔΙΑ-ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ-ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΟ-ΠΟΛΥΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ και άλλα συστατικά, που σήμερα η επιστήμη μας βοηθά να κατανοήσουμε τον μηχανισμό δράσης τους.

Γι’ αυτό το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΟ», εξαιτίας της πληθώρας των συστατικών του, που έχουν πολλαπλές δράσεις για την Υγεία μας.

ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού.
Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας.
Ενίσχυση της λειτουργίας του πεπτικού.
Μειώνει τις αλλεργίες και την ρινική συμφόρηση.
Μειώνει την χοληστερόλη και το ελεύθερο λίπος.
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.
Αξιοποίηση του οξυγόνου-Αμεσα διαθέσιμη Ενέργεια.
Αντιγηραντική δράση σε κυτταρικό επίπεδο.
Βοηθά στην αποβολή τοξινών.
Βελτιώνει την λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού.
Μειώνει την κόπωση και βελτιώνει τον ύπνο.
Βοηθά σε μυικά νοσήματα, νευρική ανορεξία.
Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες.
Έχει ισχυρή αντι-ιική δράση.
Βοηθά στην αρθρίτιδα και στις νόσους του κολλαγόνου.
Βελτιώνει την κατάσταση των οστών.
Θεραπεύει δυσκοιλιότητα και ημικρανίες.
Βελτιώνει τον κύκλο της έμμηνης ρύσης.
Έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
Ισχυρή αντί-ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ δράση.

Αρέσει σε %d bloggers: