Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή 1ου Δημοτικού σχολείου Λαυρίου στους αγώνες στίβου Ανατολικής Αττικής

Την Τετάρτη 30/3/2016 το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες στίβου Ανατολικής Αττικής. Αυτή η συμμετοχή μας ήρθε σαν κορύφωση των σχολικών δραστηριοτήτων στο μάθημα τις Φυσικής Αγωγής στην διάρκεια της έως τώρα σχολικής χρονιάς.

Ξεκίνησε με τη διδασκαλία, στο ημερήσιο πρόγραμμα της φυσικής Αγωγής, των επί μέρους δεξιοτήτων των «δρόμων», του «άλματος» κ της «ρίψης», των αρχαιότερων κ διαχρονικότερων δεξιοτήτων του αθλητισμού συχνά όμως παραγκωνισμένων πλέον στη σύγχρονη εποχή. Δεξιότητες που διδάχθηκαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, με τον κατάλληλο για την ηλικία τους τρόπο. Ακολούθησαν αγώνες σε κάθε τμήμα της Δ’ Ε’ κ ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας στο δρόμου 60μ, ρίψης Vortex(ειδικό ριπτικό όργανο, από αφρώδες υλικό, ασφαλής κ διασκεδαστική προσομοίωση του ακοντίου) κ αγώνες άλματος σε μήκος, Αγώνες που συμμετείχαν όσοι μαθητές επιθυμούσαν κ οι υπόλοιποι συμμετείχαν σαν κριτές τερματισμού κ βοηθοί στην όλη διαδικασία.

Από τη διαδικασία αυτή επιλέχθηκαν οι 2 πρώτοι μαθητές του κάθε τμήματος, σε κάθε αγώνισμα, από τα αγόρια κ τα κορίτσια. Στη συνέχεια αυτοί όλοι συμμετείχαν στο τελικό εσωτερικό πρωτάθλημα στίβου του σχολείου μας για να επιλεγούν με αξιοκρατικό τρόπο οι 2 που θα αντιπροσώπευαν το σχολείο μας στο κάθε αγώνισμα του στίβου στους αγώνες Ανατολικής Αττικής. Ήταν μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά κ κουραστική όμως ταυτόχρονα διασκεδαστική κ διδακτική για όλους, μιας κ μέσα από αυτή όλοι οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας διδάχθηκαν τους βασικούς κανόνες διεξαγωγής των αγωνισμάτων του στίβου, κ γνώρισαν σε βιωματικό επίπεδο τις δυσκολίες του κάθε αγωνίσματος.

Τελικά οι μαθητές που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας ήταν οι εξείς:

paidia-aymetoxh

Στόχος μας τώρα ήταν να ξεπεράσει ο καθένας από αυτούς τον εαυτό του κ τις δυσκολίες του αγωνίσματος του, συγκεντρωμένος στον εαυτό του κ την προσπάθεια του: Οι «δρομείς» να τρέξουν όσο γρήγορα δεν έχουν τρέξει πότε ως τώρα, φεύγοντας έγκυροι στην εκκίνηση. Οι άλτες να πηδήξουν όσο πιο μακριά μπορούν. Οι ρίπτες να ρίξουν όσο μακρύτερα γίνεται χωρίς να περάσουν τη γραμμή που ξεκινάει η μέτρηση. Να γνωρίσουν κ να ξεπεράσουν τα όρια κ τον εαυτό τους, αυτό που είναι κ ο βασικός στόχος του αγωνίσματος του στίβου. Παράλληλα να γνωρίσουν πως γίνεται μια επίσημη διοργάνωση του στίβου, με επίσημους κριτές, συγκεκριμένους κανόνες, από την προσέλευση κ προθέρμανση των αθλητών, μέχρι την απονομή των μεταλλίων στους νικητές.
Και σε αυτό τα πήγαν περίφημα. Όλοι τους ανεξαιρέτως πέτυχαν το στόχο τους, ξεπερνώντας τον εαυτό τους κ τις δυσκολίες του αθλήματος, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα από την προσπάθεια τους, κ για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κ σχεδόν ξαφνιασμένοι πια διαπίστωσαν ότι κάποιοι από αυτούς, ξεπερνώντας τον εαυτό τους κ τα όρια τους, ξεπέρασαν κ αρκετούς από τους συναθλητές τους.

Ο Διδασκάλου Φίλιππος βγήκε πρώτος στη ρίψη από όλους τους μαθητές της Αν.Αττικής που συμμετείχαν, η Καπέλα Μαρία τρίτη στο δρόμο 60μ, η Πονηρέα Εβελίνα Τρίτη στη ρίψη, η Τζα Αικατερίνη τέταρτη στο ίδιο αγώνισμα, Ορφανού Αικατερίνη-Ελένη τέταρτη στο άλμα σε μήκος, Γαλίτη Αθηνά έβδομη στο ίδιο αγώνισμα, Μόνα Αλφόνς όγδοος στη ρίψη.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μας προμήθευσε το ειδικό ριπτικό όργανο vortex όταν τους το ζητήσαμε, καθώς κ για τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των μαθητών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την αθλητική τους συμπεριφορά !

%d