Ικαρία – Το νησί της μακροζωίας

Το νησί της Ικαρίας είναι στενά συνδεδεμένο με μύθους από την αρχαιότητα. Το όνομα της το πήρε από τον μύθο του Ικάρου, που δραπέτευσε από την φυλακή με φτερά που κατασκεύασε ο πατέρας του ο Δαίδαλος από κερί και πούπουλα. Συνεπαρμένος από την πτήση, παράκουσε την εντολή του πατέρα του και πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο, με αποτέλεσμα το κερί να λιώσει και ο ίδιος να πέσει και να πνιγεί στο πέλαγος δίπλα από ένα νησί, που ονομάστηκε Ικαρία…

Ακόμα, το νησί της Ικαρίας και συγκεκριμένα το όρος Δράκανο, θεωρείται η γενέτειρα του θεού Διονύσου, θεού του κρασιού και του γλεντιού κατά την αρχαιότητα. Σήμερα τα Διονυσιακά μυστήρια συνεχίζονται στο νησί, με την μορφή των παραδοσιακών πανηγυριών.

Έρευνες του έγκυρου περιοδικού National Geografic, απέδειξαν ότι το νησί της Ικαρίας συμπεριλαμβάνεται στους 3 μακροβιότερους τόπους του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι του ζουν κατά μέσο όρο περισσότερα από 90 χρόνια! (σχετικό άρθρο).

Κοινό μυστικό των κατοίκων του νησιού της Ικαρίας, είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι της ζουν για πολλά-πολλά χρόνια, που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν κατά πολύ τα 100!

Το μυστικό είναι η ασκητική ζωή χωρίς άγχος, το ποιοτικό φαγητό με πρώτες ύλες βιολογικά καλλιεργημένες και το Ικαριώτικο κόκκινο κρασί, που αποτελούν κοινές συνήθειες όλων των κατοίκων του νησιού!

Προϊόντα Ικαρίας, μυστικά μακροζωίας…

Αρέσει σε %d bloggers: