Προαστιακός, Αττική Οδός και Λιμένας Λαυρίου στο πακέτο Γιούνκερ από τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ

Μόνο η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου ως το Λαύριο, μήκους 32 χλμ., μαζί με την επέκταση της Αττικής Οδού και την αναβάθμιση του λιμένα Λαυρίου, με συνολικό κόστος 140 εκ. ευρώ περιλαμβάνονται στην λίστα του υπουργείου Οικονομίας για ένταξη στο πακέτο Γιούνγκερ. Από τις προτάσεις απουσιάζουν η νέα σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία-Κατάκολο και Πύργος-Κυπαρισσία-Καλαμάτα μήκους 285 χλμ. και εκτιμώμενου κόστους 600 εκ. ευρώ αλλά και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο κόστους 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για έργα που είχε ανακοινώσει τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όσο και η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, ποντάροντας στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ιδιωτών από τον κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομίας προέκρινε μόνο το πρώτο έργο και μένει να διευκρινιστεί εάν στις προτάσεις που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα μπορεί να συμπεριληφθούν και ορισμένες από αυτές τις εργολαβίες. Από την ΕΡΓΟΣΕ υποστηρίζουν πάντως ότι κάποια από τα προτεινόμενα τμήματα θα καλυφθούν από το ΣΕΣ ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν διαβουλεύσεις με την ΕΤΕπ για τα έργα του πακέτου Γιούνγκερ.

Στο μεταξύ εν αναμονή τελεί η εταιρεία για την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με την περιπετειώδη εργολαβία Ψαθόπυργος-Ρίο, ύψους 174 εκ. ευρώ που έχει κερδίσει ο Όμιλος του Πόρτο Καρράς. Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό πριν δύο μήνες απέρριψε την υπογραφή της σύμβασης με την Πόρτο Καρράς και η ΕΡΓΟΣΕ έχει αναπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση έγινε προ 20ημέρου όμως η απόφαση ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Από την απόφαση αυτή θα κριθεί το μέλλον της σύμβασης καθώς στην περίπτωση που είναι αρνητική η εταιρεία σκοπεύει να ακυρώσει το διαγωνισμό και να επαναπροκηρύξει νέο.

www.newmoney.gr

Αρέσει σε %d bloggers: