Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Δημοτικό Κερατέας! (pics)
Παρουσιάζοντας δύο υπέροχες δημιουργίες φτιαγμένες στο χέρι από διάφορα παλιά μεταλλικά αντικείμενα, οι μαθητές της οικολογικής ομάδας του 2ου Δημοτικού σχολείου Κερατέας, κατάφεραν να αποσπάσουν το «βραβείο κατασκευής» στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο.
Με τίτλο «Η μουσική των παλιών μετάλλων», το 4ο μαθητικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν δεκαπέντε σχολεία από όλη την χώρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.
Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Κερατέας, Απόστολος Αναγνωσταράς, Αντώνης Πατσιούρας, Βάλια Σύρρ
ου και Κωνσταντίνα Σωφρόνη, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Σοφίας Κανλή, παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Δώστε στα Μέταλλα Ζωή» αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και δυνατό χειροκρότημα από το σύνολο των συνέδρων. Τόσο το ρομπότ α απαρτίζεται από 2 αγόρια και 2 κορίτσια.
Όπως είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείτε τα κορίτσια σκεφτήκαμε ως πιο …… ρομαντικές να δημιουργήσουμε ένα ζευγάρι χορευτών που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής.
Τα αγόρια της ομάδας μόλις είδαν τον παλιό πίνακα ρεύματος ως δια μαγείας σκέφτηκαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. την δημιουργία ενός ρομπότ. Όλοι μαζί όμως αποφασίσαμε πως το δικό μας ρομπότ θα συνοδεύεται και από ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο. Ένα γλυκύτατο σαλιγκαράκι.
Η όλη διαδικασία μας φάνηκε απίστευτα διασκεδαστική και άκρως δημιουργική.
Αξίζει όμως να σας πούμε ότι όλο αυτό το εγχείρημα δεν ήταν τυχαίο. Φοιτούμε σε ένα σχολείο όπου η λέξη ανακύκλωση είναι καθημερινή πράξη.
Εδώ και πάνω από δυο χρόνια συλλέγουμε πλαστικά καπάκια, τα οποία στείλαμε στο Ειδικό Σχολείο Λαυρίου για την αξιοποίησή τους.
Ευαισθητοποιήσαμε τους γονείς και καταφέραμε να συλλέξουμε περισσότερα από 100 λίτρα τηγανέλαιου!
Στην είσοδο του σχολείου υπάρχει ειδικός κάδος για την ανακύκλωση μπαταριών.
Φέτος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας συμμετέχει στη δράση «Οικολογικά Σχολεία», στην εκστρατεία “Litterless, ” μαζί με άλλα 25 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και δεκάδες σχολεία απ’ όλο τον κόσμο από τα οποία εμείς πραγματοποιούμε τηλεδιασκέψεις με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
Αγοράσαμε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί και πλαστικό. Στα άμεσα σχέδια μας είναι και η δημιουργία οικολογικού κήπου.
Και βέβαια όλη αυτή η εμμονή που υπάρχει στο σχολείο μας για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δεν είναι τυχαία, αφού οι κάτοικοι της πόλης μας έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα 128 ημερών, για να μην δημιουργηθεί χωματερή στη περιοχή μας και φυσικά κέρδισαν.
Με τα έργα μας, λοιπόν, θέλουμε κι εμείς να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Θα μιλήσουμε στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας για την αξία της ανακύκλωσης των μετάλλων, θα επικοινωνήσουμε το ζήτημα στο δήμο μας και, αν τα καταφέρουμε, θα προχωρήσουμε και στους γειτονικούς δήμους.
Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε το μήνυμά μας ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.»
Ιδιαίτερα πολύτιμη για αυτή την πανελλήνια επιτυχία ήταν η αμέριστη βοήθεια του κ. Απόστολου Αναγνωσταρά, του παππού της ομάδας στην αποθήκη του οποίου οι μαθητές βρήκαν τα απαιτούμενα υλικά, από μεταλλικά εξαρτήματα έως ειδικά εργαλεία συγκόλλησης, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα δύο εικαστικά έργα που απέσπασαν το βραβείο.