Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Αθλητικοί ΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Πανταζή με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μπρούνο Γκράντι

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας  Γυμναστικής ( FIG) Δρ. Μπρούνο Γκράντι επισκέφθηκε την Αθήνα. Αφορμή για την επίσκεψη του επί 20ετίας Προέδρου της FIG ήταν η επίσημη παρουσίασης της επιστημονικής έρευνας με θέμα την «Μελέτη των οφθαλμικών κινήσεων των κριτών της Ρυθμικής Γυμναστικής» την οποία πραγματοποίησε ομάδα Ελλήνων επιστημών και την παρουσίασε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μια από της συναντήσεις που πραγματοποίησε ήταν και εκείνη με τον συμπολίτη μας Υπεύθυνο Αθλητισμού και Αντιπρόεδρο της Α.Ε.Σ.Γ.Α. Δρ. Πανταζή Κωνσταντίνο ανταλλάσοντας απόψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη της  γυμναστικής στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Γκράντι επισήμανε ότι:«Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Ελληνική Γυμναστική  με κάθε τρόπο επειδή γνωρίζουμε την ποιότητα της. Εκπροσωπούμε το τρίτο σπουδαιότερο ολυμπιακό άθλημα ,βάση κατάταξη της Δ.Ο.Ε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γυμναστική είναι το θεμέλιο κάθε αθλήματος ,γιατί συνδέεται με την ανθρώπινη κίνηση κάθε μορφής. Στην τελευταία θητεία μου ως Πρόεδρος της FIG θέλω να προωθήσω την έννοια της γυμναστικής για όλους η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί παντού σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους».

Ο Δρ. Πανταζής Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της FIG και αποτυπώνοντας του την  Ελληνική κατάσταση στην Γυμναστική κατέληξε λέγοντας ότι η Ελληνική Οικονομία δοκιμάζεται και παράλληλα δοκιμάζεται και η αντοχή της Ελληνικής Οικογένειας. Δυστυχώς, η ανάπτυξη της Γυμναστικής είναι συνυφασμένη και με οικονομικά μεγέθη με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επίτευξη του στόχου που επιδιώκουμε. Παράδειγμα αποτελεί η ομάδα Γενικής Γυμναστικής του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου η οποία για 3 συναπτά έτη προκρίνεται  σε Διεθνείς Συναντήσεις και τελικά δεν συμμετέχει λόγω οικονομικών δυσχερειών. Έτσι στο φετινό 10Ο EUROGYM 2016 που πραγματοποιείται στην Τσεχία από 18-24 Ιουλίου η ομάδα του Ο.Α. Λαυρίου δεν θα συμμετάσχει.

grandi-pandazhs