Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ – Αυτό είναι το προφίλ των “μεταναστών”

Μια έρευνα έκανε προ ημερών η εταίρα δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research ανάμεσα στους “πρόσφυγες”, αλλά όλως περιέργως την έφαγε το μαύρο σκοτάδι των «ενημερωτικών» ΜΜΕ.

Γιατί άραγε;

Προφανώς, υπήρχαν στοιχεία στην έρευνα που δεν κρίθηκαν… κατάλληλα, ώστε να τα πληροφορηθεί το Ελληνικό κοινό. Όπως για παράδειγμα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των απρόσκλητων είναι άνδρες (73,8%) και νέοι (72,2% έως 35 ετών), ενώ μόνο 1 στους 10 θεώρησε τους Έλληνες φιλόξενο λαό!

Προφίλ λαθρομεταναστών - Kappa Research 1

Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των εκ Συρίας προερχομένων αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους κυρίως στο καθεστώς/στην κυβέρνηση (56,6%) και πολύ λιγότεροι στη δράση των τζιχαντιστών του ISIS (36,3%).

Άρα, οι περισσότεροι είναι -τουλάχιστον- συμπαθούντες των ισλαμιστών-αποκεφαλιστών!

Προφίλ λαθρομεταναστών - Kappa Research 2

Η πλειονότητα αυτών Μουσουλμάνοι.

Προφίλ λαθρομεταναστών - Kappa Research 3

Ως προς τις συμπάθειές και τις αντιπάθειες τους, η Ε.Ε. συγκεντρώνει συντριπτικά ποσοστά συμπάθειας και η Ρωσία αντιπάθειας (44,7%, με μόλις 8,4% ποσοστό συμπάθειας).
Προφανώς, γιατί είναι η πλέον εχθρική χώρα προς τους τζιχαντιστές!

Προφίλ λαθρομεταναστών - Kappa Research 4

Τέλος, όσον αφορά τους λόγους της… προτίμησής τους για την Ελλάδα, οι “πρόσφυγες” απάντησαν ως εξής: Εξαιτίας της ευκολίας να περάσει κάποιος τα σύνορα (76,3%), οι Έλληνες είναι φιλόξενοι και βοηθάνε τους πρόσφυγες (13,8%), οι Ελληνικές αρχές δεν είναι τόσο αυστηρές (11,4%) και, τέλος, υπάρχει μια φιλική προς τους πρόσφυγες κυβέρνηση (7,1%).
Δηλαδή μόνο 1 στους 10 θεώρησε τους Έλληνες φιλόξενο λαό!

Προφίλ λαθρομεταναστών - Kappa Research 5

http://epikairotita.gr