Μίμης Δεληγιάννης: Η ζωή μου είναι ταυτισμένη με την ΑΕΚ και τις αξίες της

Ενας δικός μας άνθρωπος, ο  επιχειρηματίας Δημήτρης Δεληγιάννης, πρόεδρος του Συνδέσμου  Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής,  είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό «Ζήτω η ΑΕΚ» στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Ο Μίμης όπως είναι γνωστός σε όλους μας, μίλησε στο mikrasiatis.gr για την απόφαση του να ασχοληθεί ενεργά στην προσπάθεια Αναγέννησης της αγαπημένης ομάδας. Κωνσταντινουπολίτης δεύτερης γενιάς, επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο των ναυτιλιακών, διετέλεσε πρόεδρος  του Λιμενικού Ταμείου Λαυρίου και μετέπειτα πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου,  συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του λιμανιού της  πόλης. Η αναγνώριση του έργου του είναι καθολική από την τοπική κοινωνία,  αλλά και το ΑΕΚτζήδικο στοιχείο  που κυριαρχεί στην περιοχή. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ιστορικού Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Λαυρεωτικής  που ιδρύθηκε  το 1963 και σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Μικρασιατική Οικογένεια.

mimis-deligiannis-aek-6

«Η ζωή μου είναι ταυτισμένη με την ΑΕΚ και τις αξίες της. Μεγάλωσα στον Προσφυγικό Συνοικισμό του Λαυρίου. Οι γονείς μου πρόσφυγες το 1922 από τα Πριγκηπονήσια. Από τη Χάλκη ο πατέρας μου και από την Αντιγόνη η μητέρα μου. Μεγάλη οικογένεια, πέντε αδέλφια, περάσαμε κι εμείς τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς και προχωρήσαμε στη ζωή μας. Η ΑΕΚ ως σύμβολο, ως ιδέα, ως αξίες, ως διασκέδαση, ήταν πάντα εκεί για μας  για να μας θυμίζει τις ρίζες μας και να μας στηρίζει και μόνο με την υπάρξη της.

Η ΑΕΚ είναι βέβαια «οικουμενική ομάδα»αλλά ειδικά όσοι είναι προσφυγικής καταγωγής με καταλαβαίνουν, για μας η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μας και της ιστορίας μας.  Οικογένεια ΑΕΚτζήδικη λοιπόν, από μικρός στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο  αδερφός μου ο Σίμος Δεληγιάννης ποδοσφαιρικό ταλέντο της εποχής του  στην ομάδα Βυζάντιο του Λαυρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τους θρυλικούς Μαρόπουλο, Τζανετή αλλά και τον Πατριάρχη της ΑΕΚ το Νίκο Γκούμα. Μέχρι σήμερα η καθημερινότητα μου είναι «κιτρινόμαυρη»…

mimis-deligiannis-aek3

Στην προσπάθεια Αναγέννησης της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες. Η επίσημη ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια ήταν αυτή που είχε απομακρυνθεί από μας, από τις ρίζες της. Εμείς είμασταν πάντα εκεί, δίπλα της και τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουμε και ουσιαστικά. Θέτω λοιπόν υποψηφιότητα στον ενωτικό συνδυασμό «ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ » για να βοηθήσω εκεί που χτυπά η καρδιά της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα των αθλητών και των τμημάτων της ΑΕΚ με κύριο βέβαια το οικονομικό. Στόχος είναι η εξυγίανση, η στέγαση όλων των τμημάτων της ομάδας και βέβαια η δημιουργια του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα δώσει την απαιτούμενη  σταθερότητα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Μάνας ΑΕΚ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι, το μέλλον της ΑΕΚ, η συνέχεια της όπως την ονειρευόμαστε και όπως της αξίζει περνάει μέσα από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.Είμαστε τυχεροί γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος  και προσηλωμένος ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα…»

δπ για το Δίκτυο Μικρασιάτης

http://mikrasiatis.gr

Αρέσει σε %d bloggers: