Ανακοίνωση Ομοσπονδιών Συλλόγων Κερατέας Λαυρεωτικής

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο πολιτιστικό κέντρο Κερατέας, η ενημερωτική συνάντηση των οικιστικών συλλόγων της Λαυρεωτικής, με πρωτοβουλία των 2 Ομοσπονδιών των Οικισμών.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο νέος δασικός νόμος του ΥΠΕΚΑ. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κος Δημ. Λουκάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Λεβαντής Κ. και Ιατρού Σ, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αδάμης Ι. και Τσίκλος Παν. οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόζης Στ. και Μαθιουδάκης Μιχ., η Πρόεδρος του Τ.Σ, Κερατέας Κα Χολέβα Κυρ., ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Φιλίππου Πετρ., οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Βλάχος Γ.(Ν.Δ.)και Κατσίκης Κων. (ΑΝΕΛ), εκπρόσωπος του βουλευτή Κου Σκουρολιάκου Παν.(ΣΥΡΙΖΑ), ο δασολόγος Κος Σταματόπουλος Ελευθ.,ο τοπογράφος μηχανικός Κος Δημητριάδης Φ., .και ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Οικισμών Ανατ. Αττικής Κος Αθανασόπουλος Π.
Παρέστησαν επίσης τα Διοικ. Συμβούλια των οικιστικών συλλόγων της Λαυρεωτικής και πλήθος οικιστών. Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων στο νομοσχέδιο προς όφελος των εκτός σχεδίου συγκροτημένων οικισμών, στερούμενων νόμιμης έγκρισης.
Το σημαντικό είναι ότι ομόφωνα δημοτική αρχή και αντιπολίτευση συμφώνησαν να στηρίξουν τα αιτήματα των οικισμών και μαζί με τις διοικήσεις των ομοσπονδιών, προέδρους συλλόγων, και τεχνικούς συμβούλους , να κάνουν στοχευμένες προτάσεις και παρεμβάσεις στα άρθρα του νομοσχεδίου που δεν ικανοποιούν τους εκτός σχεδίου Οικισμούς.

Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη ενότητας όλων των συλλογικών οργάνων των οικισμών του Δήμου Λαυρεωτικής, γεγονός που θα ανοίξει νέες προοπτικές στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Οικισμών και θα βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας για την μελλοντική πορεία τους.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει νέα σύναξη των Οικιστών όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παρεμβάσεων και βελτιωτικών προτάσεων επί του νομοσχεδίου και αυτό καταλήξει στην τελική του μορφή , ώστε να συζητηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις πριν την ψήφισή του.

Εκ  των Διοικήσεων

Αρέσει σε %d bloggers: