Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου διανύει δύσκολες στιγμές

Την Παρασκευή 22 Απριλιου 2016 και ώρα 18:00, στον χώρο της φιλαρμονικής, συνεδρίασε η ολομέλεια των μουσικών της δημοτικής φιλαρμονικής Λαυρίου και εξέδωσε ομόφωνα την ακόλουθη ανακοίνωση για να ενημερώσει τους πολίτες του Λαυρίου τους οποίους υπηρετεί από το 1962 που ιδρύθηκε.

Αγαπητοί συμπολίτες. Η δημοτική φιλαρμονική του Λαυρίου από την ίδρυσή της εώς και σήμερα, κληρονομόντας την βαριά ευθύνη να συνεχίσει το έργο των μεγάλων φιλαρμονικών που γεννήθηκαν σε αυτή την πόλη, λειτούργησε με έναν και μόνο σκοπό, να προσφέρει πολιτισμό στην πόλη και τους κατοίκους της. Για πάνω από μισό αιώνα η φιλαρμονική μας ήταν ο σημαιοφόρος σε όλες της εορταστικές ( θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές ) εκδηλώσεις της πόλης μας. Εκατοντάδες Λαυριώτες έμαθαν δωρεάν μουσική και υπηρέτησαν κατά καιρούς την φιλαρμονική. Πολλοί από αυτούς βρήκαν μέσα από την φιλαρμονική τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και έγιναν επαγγελματίες μουσικοί, στελεχόνοντας τις μεγαλύτερες ορχήστρες της χώρας ( ΕΡΤ, Κρατική ορχήστρα, φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων και Πειραιά ). Μέχρι και σήμερα η φιλαρμονική του Λαυρίου δεν έχει λείψει από κανένα μεγάλο γεγονός της πόλης. Η φιλαρμονική τιμούσε την πόλη της και η πόλη ( στα πρόσωπα των εκάστοτε δημάρχων και διοικήσεων ) τιμούσε τους μουσικούς.

Τα τελευταία χρόνια η φιλαρμονική αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται στην γενικευμένη κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Ομως με λίγη καλή θέληση των διοικούντων και βασιζόμενη πάντα στη μεγάλη αγάπη των μουσικών για αυτό που κάνουν, η φιλαρμονική συνέχιζε να κάνει αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, να προσφέρει στην πόλη πολιτισμό 365 μέρες το χρόνο.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό η φιλαρμονική βιώνει μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, με πολλά από τα προβλήματα που αντιπετωπίζει παραμένουν άλυτα για πολλά χρόνια τώρα και να εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της μπάντας και της ακαδημίας. Οι σημαντικές ελλείψεις σε όργανα και η μη αποκατάσταση των δασκάλων, καθιστούν αβέβαιο το μέλλον των 35 περίπου μαθητών και κατ’ επέκταση της μπάντας. Υποσχέσεις από την διοίκηση που δεν τηρήθηκαν όσον αφορά την λύση των προβλημάτων και συμπεριφορές των διοικούντων που φτάνουν τα όρια της αδιαφορίας και της απαξίωσης για τους εκτελεστές, την φιλαρμονική και το έργο που παράγει όλα αυτά τα χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς και με πλήρη επίγνωση της κατάστασης οι εκτελεστές της φιλαρμονικής Λαυρίου αποφάσισαν να απέχουν από τις πρόβες και τις υπηρεσίες της φιλαρμονικής επ αόριστον και εως ότου λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα.
Καλούμε την διοίκηση και προσωπικά τον κύριο Δήμαρχο, να αναλογιστούν την σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσουν άμεσα τις λύσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ιστορική φιλαρμονική μας να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει στην πόλη μας και στον πολιτισμό.

Οι εκτελεστές της δημοτικής φιλαρμονικής Λαυρίου.

Αρέσει σε %d bloggers: