Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΠεριφέρεια ΑττικήςΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια από σχολεία της Ανατ. Αττικής παρέδωσε στα δύο Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής

Είδη πρώτης ανάγκης για τους 395 πρόσφυγες (371 Σύριους και 24 Αφγανούς) του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο (στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και τους 500 Κούρδους του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου παρέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στους υπεύθυνους των δύο κέντρων.

Τα είδη αυτά είχαν συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η σημερινή βοήθεια αφορούσε σε είδη όπως γάλα, παιδικές τροφές, μωρομάντηλα, κρουασάν, μπισκότα, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, καθώς και ρούχα και παπούτσια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου συνομίλησε για αρκετή ώρα τόσο με τον Διοικητή του κέντρου που λειτουργεί στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Αντιπλοίαρχο Άρη Δαλάκο, όσο και με τον υπεύθυνο του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Βασίλη Λυρίτση, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αλλά και για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στην επίσκεψη στα δύο κέντρα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Ευστράτιος Δαβάκης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Αναστάσιος Γιώτης προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα πυροπροστασίας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

kentro-prosfygon-lavrio-prosfora-sxoleion2

kentro-prosfygon-lavrio-prosfora-sxoleion1

kentro-prosfygon-lavrio-prosfora-sxoleion3

Αρέσει σε %d bloggers: