Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Αποστολή Αγίου Φωτός” 2016 (pics)

Με επιτυχία και ιδιαίτερες συγκινητικές στιγμές πραγματοποιήθηκε η “Αποστολή Αγίου Φωτός” 2016 που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου εδώ και 7 χρόνια με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστ. Ανδρέου οι ΝΕΟΙ της Λαυρεωτικής και Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρίου, Κρητών, Πελοποννησίων, Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Μακεδόνων, Θηραίων, Ποντίων, το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λαυρίου, οι οποίοι απαριθμούσαν τα 300 άτομα. Μετέβησαν στον εθνικό αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για να υποδεχτούν του Άγιον Φως και στη συνέχεια να το μεταφέρουν στην πόλη της Λαυρεωτικής.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην κεντρική πλατεία Λαυρίου ήταν συγκινητική, καθώς πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και ακουγόντουσαν κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεώς μας. Εν συνεχεία εν πομπή πορεύθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστ. Ανδρέου, όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και το βίωμα της Αποστολής αυτής να μπορεί να μένει στις ψυχές όλων μας και κάθε χρόνο να μπορούν να το βιώνουν περισσότεροι νέοι!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέφρασε σε όλους τις αναστάσιμες και πατρικές ευχές του και συνεχάρη όλους για αυτή την προσπάθεια, την οποία η Λαυρεωτική κρατά ζωντανή και δίνει ελπίδα σε όλους μας!
Στον εθνικό αερολιμένα έσπευσε κοντά στους νέους της Αποστολής και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος εξέφρασε τις αναστάσιμες ευχές του και συνεχάρη όλους για αυτή την προσπάθεια!

iero-fws-lavrio2

iero-fws-lavrio1

iero-fws-lavrio3

iero-fws-lavrio4

iero-fws-lavrio5

iero-fws-lavrio6

Αρέσει σε %d bloggers: