Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο η εκδήλωση για την επέτειο της Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στην εκδήλωση μνήμης, στα πλαίσια των δρώμενων για την επέτειο της Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στον χώρο του μνημείου των Ποντίων Λαυρίου, σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, ενώ μετά την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου & Προέδρου Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Ο Δήμαρχος, με αφορμή την επερχόμενη Ημέρα Εθνικής Μνήμης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «[…]Οι Έλληνες του Πόντου με τους αγώνες τους και παρά τις καταστροφές, το διωγμό και τις σκληρές δυσκολίες που βίωσαν, έχουν καταφέρει με την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά τους να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον τόπο μας τη Λαυρεωτική.» Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε πως στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων του Πόντου κ. Γιώργο Παρχαρίδη, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

pontikoi-ekdhlwsh-lavrio1

pontikoi-ekdhlwsh-lavrio2

pontikoi-ekdhlwsh-lavrio3

pontikoi-ekdhlwsh-lavrio4

pontikoi-ekdhlwsh-lavrio5