Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην παρουσίαση του βιβλίου της Ομότιμης Καθηγήτριας Ε.Μ.Π. Κων/νας Τσάιμου για την αρχαία μεταλλευτική και μεταλλουργία

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνας Τσάιμου με τίτλο «Λόγος και Εικόνα – Η Αρχαία Μεταλλευτική και Μεταλλουργία» που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στον σύντομο χαιρετισμό ο κ. Φιλίππου, αφού συγχάρηκε τη συγγραφέα για τη συγκεκριμένη έκδοση που παρουσιάζει τα παλαιά αλλά και τα νεώτερα στοιχεία από τις πρόσφατες ανασκαφικές έρευνες του Ε.Μ.Π. στη Λαυρεωτική, σε αρχαίες μεταλλουργικές εγκαταστάσεις, αναδεικνύοντας  τη μεταλλευτική και μεταλλουργική τεχνική που ανέπτυξαν οι αρχαίοι, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην άριστη συνεργασία που είχε για πολλά χρόνια με την κυρία Τσάιμου στο πλαίσιο των Επιστημονικών Συναντήσεων της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής.

Επίσης, στάθηκε στη συνεργασία που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με το Ε.Μ.Π. και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας και Μεταλλουργίας Λαυρίου.

logos-eikona-parousiash1

Αρέσει σε %d bloggers: