Ψηφίστηκε επιτέλους η εξαίρεση όλων των οικισμών του Δήμου Λαυρεωτικής από τους Δασικούς Χάρτες

Έπειτα από μεγάλες πιέσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Οικιστών του Δήμου, αλλά και προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τόσο με παρουσία στο αρμόδιο Υπουργείο όσο και με επιστολές, κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Επίσπευση Διαδικασιών Κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών.

Ειδικότερα, με το άρθρο 23 (σελίδες 452-453 του Πολυνομοσχεδίου), κατοχυρώνεται η κατάρτιση των δασικών χαρτών στο πλαίσιο της σύνταξης και του Κτηματολογίου. Η ψήφισή του συνιστά μια μεγάλη επιτυχία, καθώς τώρα δίνεται στους Δήμους να εξαιρέσουν τους οικισμούς από τους δασικούς χάρτες, οριοθετώντας τους με ιώδες χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4 του άρθρου 23 αναφέρονται τα εξής: « Το περίγραμμα των οικιστικών πυκνώσεων που δεν υπάγονται στις κατηγορίες α) και β) της παραγράφου 2 αποτυπώνονται με ιώδες χρώμα.
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα εκδοθεί εντός μηνός, θα καθοριστούν τα κριτήρια προσδιορισμού της οικιστικής πύκνωσης για τις ανάγκες εφαρμογής της παρούσας.
Εντός έξι (6) μηνών από την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης οι τεχνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αποτυπώνουν με ιώδες χρώμα το περίγραμμα των οικιστικών πυκνώσεων που δεν υπάγονται στις κατηγορίες α) και β) της παραγράφου
2. Στις περιοχές που υφίσταται θεωρημένος δασικό χάρτης η ως άνω εξάμηνη προθεσμία περιορίζεται στους δύο (2) μήνες.   Τα περιγράμματα των οικιστικών πυκνώσεων της παρούσας παραγράφου διαβιβάζονται εντός της άνω ως άνω προθεσμίας, στην Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε., η οποία τα αποστέλλει αμελλητί στην Διεύθυνση Δασων για να εξαιρεθούν από την ανάρτηση στο δασικό χάρτη κατά το άρθρο 14 του παρόντος νόμου και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περιβαλλοντική και πολεοδομική τους διαχείριση.»                                                          

Παρακάτω, παραθέτουμε την από 17 Μαΐου επιστολή του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη, αλλά και το απόσπασμα του άρθρου 23.

dasikoi-xartes1

dasikoi-xartes2


dasikoi-xartes4
dasikoi-xartes3

Αρέσει σε %d bloggers: