Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

H αγορά της Λαυρεωτικής “Στενάζει” Μαζί με τα νέα μέτρα… έρχονται λουκέτα

Σε πραγματικά δραματική κατάσταση βρίσκεται η αγορά της Λαυρεωτικής με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να επιβιώσουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες, με τα έξοδα τους καθημερινά να “τρέχουν” και τα ταμεία τους να παραμένουν άδεια.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, οι καταστηματάρχες στην κυριολεξία “στενάζουν”, καθώς η αγοραστική διάθεση του κόσμου έχει πέσει κατακόρυφα, έχοντας ως συνέπεια οι έμποροι να μην μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να οδηγούνται σε αναγκαστικό λουκέτο.

Αυτό φοβούνται ότι θα γίνει και τώρα με την ψήφιση των νέων μέτρων, καθώς όλα μαζί αποτελούν τη χαριστική βολή για την επιβίωση του εμπόρου.

Όπως ανέφεραν στο tropaio-news, καταστηματάρχες της Λαυρεωτικής, η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, επιβολή φόρων, αύξηση εισφορών, θα επιβαρύνουν ακόμη το περισσότερο το αρνητικό κλίμα, που κυριαρχεί στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές θα τρέχουν αρχικά να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και στη συνέχεια, αν περισσέψουν χρήματα, θα κατέβουν στην αγορά.

Οι ίδιοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι με αυτά τα νέα δεδομένα, καθημερινά θα μεγαλώνει ο αριθμός των εμπόρων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση τους…

http://tropaio-news.gr