Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Οι Γιατροί της Αγάπης» στο Επισκοπείο Λαυρίου

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Επισκοπείο Λαυρίου η δωρεάν ιατρική εξέταση των άπορων, ανασφάλιστων και άνεργων συμπολιτών μας από τους «Γιατρούς της Αγάπης».

Οι «Γιατροί της Αγάπης»  είναι μια ομάδα εθελοντών ιατρών και πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους ιδίως σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδος από το 2012. Οι σκοποί της ομάδος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά: α. Την ένωση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τις νησιώτικες και ακριτικές περιοχές της και β. Την παροχή ιατρικής βοήθειας και την επίλυση πάγιων και καθημερινών προβλημάτων, των ως άνω περιοχών, σε άπορους και ενδεείς συνανθρώπους μας. Αυτό επιτυγχάνεται με την οργάνωση ιατρικών αποστολών με ταυτόχρονη παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε συνεργασία με τον Ι.Σ.Α και την ΚΕΔΕ.

          Ωστόσο, οι άποροι και ενδεείς συμπολίτες μας εξετάστηκαν δωρεάν από τους διαπιστευμένους ιατρούς της εθελοντικής αυτής ομάδας αποτελούμενη από τους: Δρ. Παναγιώτη Βραχνό Γενικό Χειρούργο και Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, την Δρ. Γιούλα Μπάρλα Οφθαλμίατρο, τον Δρ. Φαρούκ Μπισαράτ Ουρολόγο και Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ , την Δρ. Αναστασία Γούναρη Ωτορινολαρυγγολόγο και Α΄ Επιμελήτρια ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καθώς και τον Δρ. Κωνσταντίνο Πετρακογιάννη Δερματολόγο και πρ. Διευθυντή του Δερματολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Τον συντονισμό των δράσεων της ομάδας έχει ο Δρ. Παναγιώτης Βραχνός.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα των «Γιατρών της Αγάπης» ως υπεύθυνος του Επισκοπείου Λαυρίου για αυτή την προσπάθεια που επιτελούν, διερμηνεύοντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, θέτοντας με αυτή τη δράση τα θεμέλια για μία ουσιαστική συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας της Λαυρεωτικής και των «Γιατρών της Αγάπης», στην οποία συνέβαλλαν για άλλη μία φορά με τα ευγενή τους αισθήματα οι Μεγάλοι Ευεργέτες της πόλεώς μας αξιότιμοι κ. Αθανάσιος και κ. Μαρίνα Μαρτίνου.

 giatroi-agaphs
giatroi-agaphs-lavrio2
giatroi-agaphs-lavrio4
giatroi-agaphs-lavrio3
giatroi-agaphs-lavrio1