Το Λαύριο «συστήνει» το βόλεϊ στα παιδιά Δημοτικού! – pics

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Ν.Π.Δ.Δ Θορικός, πρωτοπορεί και για μία ακόμη φορά αποδεικνύει πως βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στο βόλεϊ, το οποίο εισάγει και στα Δημοτικά σχολεία, προκειμένου να μυήσει τους λιλιπούτειους αθλητές στα μυστικά του… φιλέ.

Την Κυριακή 29 Μαΐου στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε μια γιορτή του Μίνι βόλεϊ, στο πλαίσιο του αθλητικού τριημέρου που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμο Λαυρεωτικής «Θορικός», με περίπου 100 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, να μαθαίνουν να διασκεδάζουν παίζοντας βόλεϊ!

Το «παρών» στην άρτια και πρωτοποριακή αυτή δράση του Δήμου Λαυρεωτικής έδωσε ο Ταμίας της ΕΟΠΕ, κ. Θανάσης Ρέρρας, ο οποίος ευχήθηκε να βρει μιμητές αυτή η πρωτοβουλία. «Η ΕΟΠΕ είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την διεξαγωγή τέτοιων εξαιρετικών δραστηριοτήτων, οι οποίες κρατούν το βόλεϊ ζωντανό, και το αναπτύσσουν με πάρα πολλή αγάπη και μεράκι», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στον Δήμο Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός και ιδιαίτερα στο πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, κ. Αντώνη Μακρυωνίτη και στον διευθυντή, κ. Κώστα Πανταζή. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους γυμναστές και τις γυμνάστριες που βοήθησαν στην διεξαγωγή αυτού του τουρνουά Μίνι Βόλεϊ,  που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου του Λαυρίου. Τέλος δε θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που είναι η ψυχή του βόλεϊ στο Λαύριο και δεν είναι άλλος από τον προπονητή του ΑΣ Λαυρίου, κ. Κυριάκο Σταυριανό».

Η «ψυχή» του βόλεϊ στο Λαύριο, κ. Κυριάκος Σταυριανός, παίρνοντας «πάσα» από τον κ. Ρέρρα, με την σειρά του σχολίασε: «Στο Λαύριο αυτό το τριήμερο είχαμε ένα απολύτως επιτυχημένο αθλητικό γεγονός. Είχαμε μία γκάμα αθλημάτων, που σήμερα έκλεισε με την πετοσφαίριση. Η προσέλευση παιδιών με τις οικογένειες τους ήταν μεγάλη και από αυτήν την ανταπόκριση φάνηκε η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, καθώς επίσης και από την χαρά που είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών. Ευχαριστούμε πολύ τους γυμναστές και τους συντελεστές που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του αθλητικού τριημέρου. Εμείς οι γυμναστές και ο καθένας από το πόστο του  θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, οι οποίες βοηθούν στην ανάδειξη των αυριανών αθλητών από την περιοχή μας και που ταυτόχρονα φέρνουν τους κατοίκους πιο κοντά στον αθλητισμό. Μέλημά μας είναι η διάδοση του αθλητικού πνεύματος στο Λαύριο!

Ευχαριστούμε πολύ και το σχολείο για την παραχώρηση του Γυμναστηρίου προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτό το εγχείρημα έχουμε την μέγιστη υποστήριξη από την Ομοσπονδία και ιδίως από τον κ. Θανάση Ρέρρα, ο οποίος όπου και αν χρειαστεί είναι δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Εν συνεχεία ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Δράκος σημείωσε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. Κυριακή) το πρώτο παιδικό αθλητικό τριήμερο που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λαυρεωτικής, «Θορικός», με εξαιρετική επιτυχία και με παρουσία πολλών παιδιών και γονέων που ήρθαν για να τα καμαρώσουν. Με τον τρόπο αυτό η άθληση γίνεται παιχνίδι, γίνεται διασκέδαση. Το τριήμερο έκλεισε σήμερα  με το βόλεϊ, ενώ είχαν προηγηθεί η χειροσφαίριση και το ποδόσφαιρο. Αθλήματα τα οποία στην περιοχή της Λαυρεωτικής εμφανίζουν μία θεαματική άνοδο. Σκοπός του Δήμου είναι όλο και περισσότερα παιδία να βρουν το άθλημα που τους ταιριάζει και εκτός αυτού να ψυχαγωγηθούν».

 volley-lavrio6

volley-lavrio4

volley-lavrio3

volley-lavrio2

volley-lavrio1

volley-lavrio5

Αρέσει σε %d bloggers: