Δήμος Λαυρεωτικής: Για κομποστοποίηση τα κλαδιά στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρεωτικής

Με αφορμή την από 3 Ιουνίου 2016 δημοσίευση στον ιστότοπο της εφημερίδας Αττικός Παρατηρητής, σχετικά με το γήπεδο που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνουμε τα εξής:

Οι χαρακτηρισμοί «χωματερή» και «ωρολογιακή βόμβα»  ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η «επικίνδυνη χωματερή», αποτελείται από κλαδιά τα οποία μεταφέρθηκαν από την κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πράγματι, για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, που τόσο πολύ απασχολεί τον αρθρογράφο, εδώ και ένα μήνα 15 εργαζόμενοι, εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, κλαδεύουν και αποψιλώνουν τον χώρο της κατασκήνωσης, στον οποίο φιλοξενούνται 500 Σύροι πρόσφυγες, δημιουργώντας έτσι συνθήκες πυρασφάλειας.
Σκοπός είναι να κομποστοποιηθούν τα πούσια και τα κλαδιά, ό,τι συμβαίνει με όλο το πράσινο δηλαδή του Δήμου, και να αξιοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικά στα χωράφια.
Λόγω επισκευής του μηχανήματος κομποστοποίησης, προσωρινά, το πράσινο φιλοξενείται στο χώρο του γηπέδου και άμεσα θα πάει προς επεξεργασία.

Θα θέλαμε ακόμη να επισημάνουμε, πως η αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιτάσσει το υλικό πάνω στο οποίο στηρίζεται ένα ρεπορτάζ, να είναι πρωτότυπο και αποτέλεσμα έρευνας του ίδιου του δημοσιογράφου και όχι να χρησιμοποιείται βίντεο από έναν ασθμαίνοντα επίδοξο κάμερα-μαν, που όλως τυχαίως ανήκει στη μείζονα αντιπολίτευση!

Όσο για την αναφορά του άρθρου στη δημοτική αρχή με φράσεις όπως «ανεύθυνοι πολιτικάντηδες», σχολιάζουμε μόνο πως οι τελευταίες υποδηλώνουν φθηνές προπαγανδιστικές τακτικές, που εκπορεύονται καθαρά από αντιπολιτευτική στάση.

Ελπίζουμε, την επόμενη φορά που θα δούμε κάποιο άρθρο από την εν λόγω εφημερίδα, να είναι έγκυρο και ανεξάρτητο και να μην υποκύπτει στον εκφυλισμό που βιώνει η δημοσιογραφία ενίοτε, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Αρέσει σε %d bloggers: